НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

94. Как се създават приятели в невидимия свят

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

94. Как се създават приятели в невидимия свят


Настъпи 24 юли - денят, в който трябваше да напусна Рила. Цялата сутрин бях при Учителя, който ни говори дълго след Паневритмията.


"Светът е създаден с много мъчнотии. Безброй са пострадали, за да създадат това красиво място - жертвали са се за благото. Ако не сме щастливи, погрешката е вътре в нас. Лично щастие няма по пътя, по който се търси. Щастието седи в това: да знаеш цената на въздуха, храната, земята и да ги употребяваш. Не може да ви обичат хората, защото нищо не сте направили за тях. Една книга се обича за съдържанието й. Ние трябва да държим, каквото Бог е написал в нашето сърце, ум, душа - за това ще ни обичат. Камъкът е проста книга, в която тепърва ще се пише. Планината не търпи лоши мисли и желания. Тук атмосферата е чувствителна, престъплението ще си намери беля на главата. Човек не трябва да напуща земята преждевременно, преди да свърши работата си Ако сега учите добре, ще минете. Бъдещето ви щастие сега се гради. Вашият живот е уреден. Баща ви оставил наследство, не знаете за това десет години и случайно откривате наследството. Бог ви е осигурил, а вие трябва да учите, а не да се осигурявате. При всякакви условия да ви е приятно, че живеете на земята. Най- лошият живот е по-добър от смъртта. Но животът има утайки, който ще се изцедят. Божествената искра сте вие. Истината е Божествения зародиш. Да се събуди Божественото в нас и да го оценяваме. Обръщайте внимание на хубавото във вас, туй, което ви хвали и критикува. Каквото направим на земята и горе на небето да става, та да си образувате приятели в невидимия свят Тежкият земен живот казва, че нямаме горе приятели. Ние ги имаме сега, само учете се добре. Като се върнете, благодарете за този ден - сега и в бъдеще."


В.К.: На с. 91 "Светът е създаден с много мъчнотии" Така. Весела: Да. В.К.: Тези записки са във вашата тетрадка, в разговор с Учителя. Весела: Да, в разговор.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ