НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

6. СТАНЕТЕ СЛУГИ НА ДОБРОТО И ГОСПОДАРИ НА ЗЛОТО

ТОМ 22
Алтернативен линк

  
  

6.СТАНЕТЕ СЛУГИ НА ДОБРОТО И ГОСПОДАРИ НА ЗЛОТО



СИТО И ДАРМОН . Беседа от Учителя , държана на 2 ян . 1944 г. - В: Вечното благо . София . 1944. с. 394-395


„Днес всеки се интересува какво носи новата 1944 г. Тя носи новата мисъл, че който прави добро, всякога печели. Това се крие в едната четворка. Другата четворка подразбира: който не прави зло, всякога печели.

Бог учи народите да правят добро и да не правят зло, за да печелят всякога. Сега народите се бият, не изпълняват Божия закон, поради което губят.

Новата година казва на цялото човечество: Ако правите добро и не правите зло, ще спечелите толкова, колкото никога не сте печелили. - Вярно ли е това? - Вярно е 101 %. Това е абсолютен закон, който всеки трябва да запише в ума, в сърдцето и в душата си.

За да изпълнят този закон, някои искат да премахнат злото от света. Това е невъзможно. Махне ли се злото, половината свят престава да съществува. Злото е толкова необходимо , колкото и доброто. Следователно, не се стремете да унищожите злото, но бъдете будни да не правите зло. Това се постига с прилагане на доброто. Ще правите добро и ще работите за доброто. Ще се пазите да не правите зло и ще оставите злото да работи за вас. Досега хората са работили за злото, т.е. те са били слуги на злото, а господари на доброто.Сега ще обърнете нова страница на живота: ще станете слуги на доброто , а господари на злото .

Направете доброто господар и го оставете свободно; то знае, какво да прави. Ще кажете, че не знаете, как да направите доброто господар."


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ