НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

4 . СИРЕНИТЕ И СВИСТЕНЕТО НА БОМБИТЕ ГОЛЯМОТО БЛАГО.

ТОМ 22
Алтернативен линк

4 . СИРЕНИТЕ И СВИСТЕНЕТО НА БОМБИТЕ  ГОЛЯМОТО БЛАГО.




Беседа от Учителя , държана на 15 дек . 1944 г. - В: Заветът на Любовта . Т. III. София .
1944. с. 122-123


„Христос казва: „Аз съм живият хляб, слязъл от небето. Който ме яде, има живот в себе си." Живият хляб е Словото . Питам: Какво допринася моето Слово на хората, ако не могат да го ядат? Ако ядат Словото, лицето им трябва да се измени, да стане по-красиво; мисълта им трябва да се повдигне. Някои слушат Словото, но не става никаква промяна в тях. - Защо? - Не Го възприемат, не им е дадено. Словото Божие е затворено за лошите духове на земята . Въпреки това , хората ги канят , стават врати за тях .

Днес всички хора имат опитността на тия духове, на техния зловещ глас. Всички чувахте сирените, както и свистенето на бомбите. Те са подобни на звуците, които излизат от ада. Всички знаете тия звуци, но нищо не придобивате от тях. Ето защо, не карайте лошия човек да участвува в любовта.Заб. (За бомбардировките виж „Изгревът", том IV, с. 193-194)

Любовта не е за лошите хора; мъдростта не е за лошите хора. Животът не е за лошите хора; знанието не е за лошите хора; свободата не е за лошите хора. Движението не е за лошите хора; учението не е за лошите хора; работата не е за лошите хора.
Защо лошите хора не трябва да се ползуват от тия блага? Слепият ползува ли се от светлината? Глухият ползува ли се от знанието? Ще оценявате благата!


Няма по-голямо благо в света от любовта. Няма по-голямо благо за човека от това, да има достъп до любовта. Тя не иска никаква философия. Любовта се опитва, както плода. Благо е, ако имаш възможност всякога да опитваш любовта.

Единственото нещо , което никога не се цапа , е любовта . Единственото нещо , което не можеш да подцениш , е любовта . Единственото нещо , от което не можеш нищо да отнемеш , е любовта .
Единствената сила, която от никого  не се влияе , е любовта. "


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ