НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

5. ПРОБУДЕНИТЕ ДУШИ И ЗАКОНЪТ ЗА ХАРМОНИЯТА

ТОМ 22
Алтернативен линк




5. ПРОБУДЕНИТЕ ДУШИ И ЗАКОНЪТ ЗА ХАРМОНИЯТА



РАЗУМНО СЛУЖЕНЕ . Беседа от Учителя ,държана на 25 август  1921 г. - В: Беседи , обяснения и упътвания от Учителя . Дадени на учениците от Всемирното Бяло братство , при срещата им в гр. Търново , през лятото 1921 г. [София . 1921]. с. 303-305

„Аз искам да ви изведа из затворите, разбирате ли, да ви изведа из онези кауши. Ще изпращате мисли на всички, на които съзнанието е пробудено. Ще се стараете да влезете в свръзка с всички ваши братя, на които съзнанието е пробудено. Законът е един и същ. Щом съзнанието на човека, до когото се изпраща мисълта е будно, той е веднага в съобщение с вас. Място и пространство няма за пробудените души-съобщението става моментално . Ако ви дойдат мрачни мисли, изпитания, считайте, че това е една велика привилегия. Ще се изправите пред Господа и ще кажете: „Господи, благодаря Ти за тази велика привилегия, с която днес си ме удостоил." Тъй кажете на това съзнание. Може би ще срещнете малко съпротивление и мъчнотии, но след това мъчнотиите ще изчезнат, вие ще почнете да се топите, да се топите, и постепенно ще ви олекне. Законът е верен и тия цветенца ще почнат да израстват. Ще имате най-малко 65% печалба."

„ И тъй , нашата душа ще се научи как да се облича в астралния свят - с астралното си тяло , в умствения свят - с умственото си тяло , в духовния свят - с духовното си тяло , а като влезе в рая - със свое о божествено тяло . В оня свят на хармонията няма да ви познаят, ако сте със сегашните си тела. Тъй ще си мените костюмите, и като ви срещне някой, ако той не разбира законите на хармонията, даже няма да подозира, че това сте вие, няма да ви познае. И в другия свят, за да се познаем, трябва да бъдем всички в закона на хармонията.

Тъй ще гледате да държите вашите мозъци в изправно състояние. Всички мисли, които ви обезпокояват, гледайте да ги използувате."


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ