НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

В. УЧИТЕЛЯТ ЗА ПРОБУЖДАНЕ НА ЧОВЕШКОТО СЪЗНАНИЕ И РАЖДАНЕТО НА КОСМИЧЕСКИЯ ЧОВЕК 1. Идва религията на труда - след 1945 г.

ТОМ 22
Алтернативен линк

  1. ИДВА РЕЛИГИЯТА НА ТРУДА СЛЕД 1945 г.







ПРОТИВОРЕЧИЕ В СЪЗВУЧИЕТО . Беседа от Учителя, държана на 9 февруари  1919 г.  В: Великите условия на живота , София . 1944. с. 88

„Дето животът се проявява правилно, там е Божият храм, там са свещите и кандилата. Когато хората се обединят и заживеят в любов и братски помежду си, те влизат в Божествения храм. Всички хора не са на еднакъв уровен, но всички могат да бъдат братя и да се ползуват еднакво от благата на живота. За онези, които се съблазняват от чуждите добрини и блага, Христос казва да се извади дясното им око и да се отсече дясната им ръка.

Дошло е време, когато християнските народи трябва да се побратимят и приготвят за бъдещата религия, която иде. След 45-та година, тя ще дойде, ще се наложи на човечеството и ще го преобрази. ( На 9септември 1944 г. комунистите идват на власт за 45г.-до 1989 г..) Тя е религията на труда. След нея ще дойде новото учение - учение за живота. Докато живият в религията на труда, хората все още ще се карат, ще се бият, но влязат ли в учението на живота, всичко това ще изчезне. - Защо? - Защото любовта ражда живота. Следователно, всеки трябва да си даде отчет, в коя религия живее: в религията на труда, или в религията на любовта. В религията на труда има две категории хора: едните живеят по Божествен начин, а се проявяват по човешки; другите живеят по човешки, а постъпват по Божествен начин. Това са неизбежни противоречия.

Обаче, живейте, трудете се и очаквайте новата религия, т .е. новото учение на живота, на работата и на любовта. Казано е, че животното в човека се мъчи, човек се труди, а Бог работи. Дайте път на Бога в себе си, Той да се прояви и да заработи чрез вас."


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ