НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

10. БОЖЕСТВЕНАТА МЕТЛА

ТОМ 22
Алтернативен линк

    

10. БОЖЕСТВЕНАТА МЕТЛА


ТОГАЗ ЩЕ ПРОСВЕТНАТ . Беседа от Учителя ,държана на 23 окт. 1921 г . - В : Сила и живот . Сер . IV. София . 1922 .
С. 48-50,50-5 1

„Вратата се затвори вече. Който си е неправеден, нека си е неправеден. А който е праведен, ще остане праведен. Не разбирам, че вашата съдба сега се решава. Ако след хиляди години вие не сте били в състояние да познаете Бога, вратата ще ви се затвори; и вие наново ще опитате туй учение, за да го познаете. Защото Бог поругаем не бива! И сегашният свят ще мине през едно стъргало такова, каквото никога човечеството не е виждало. Скоро ще бъде това, скоро, скоро! Нека всички грешници да знаят или скоро да се оправят.

Този свят отива , всички други остават , няма да ги пометат комунистите . Иде една велика Божествена метла , която ще помете като стихия всичко . Иде нов закон . И апостол Петър казва: „Небесата ще приидат с бучене, а стихиите разгорявани ще се стопят, и земята и делата по нея ще изгорят." Тъй всичко ще се помете. Отгоре иде това. Русия изпитва вече последствията на туй, което иде. И всички народи по целия свят ще опитат същото. Бог поругаем не бива!

„Праведните ще просветнат в Царството на Отца си." Ще бъде ново небе и нова земя! Всичко това, което е сега, ще си отиде. Та, като ви казвам тъй, някой ме гледат и казват, дали сериозно говоря. Не „сериозно" говоря, ами аз говоря, защото ми е приятно да говоря. Приятно ми е да говоря, защото „праведните ще просветнат", аз за тях мисля, а какво ще стане със света - това не искам да мисля. И сега, понеже мобилизацията се е привършила, и вратата се е затворила, онзи, който е влязъл, за него връщане назад няма, а който е останал, той напред не може да върви. Ще ме запитате: „Е, какво ще бъде с тях, които са останали вън?"

- Ние искаме да знаем само, какво ще бъде с праведните, а какво ще бъде с грешните, то не влиза в нашата програма. Ние не се занимаваме с дълговете на хората. Ние се занимаваме с богатите хора. Нам ни трябват праведните, защото те имат средства- светлина. Да употребим това, защо ни са онези бедните. Вие ще поддържате бъдещата култура, ще отворите касите си. Говорим за една положителна култура на праведните, а за грешните и дума няма да правим. „Който има уши да слуша, нека слуша."

Сега вие ще зададете въпроса: „Какъв окултен закон има да разбираме?" Окултен закон е : „Праведните трябва да просветнат , и като просветнат , всичко е в техни ръце . Ако не просветнат , никаква сила няма да имат." Ето окултният закон.

Някой казва: „Как да придобия сила?" - Като просветнеш, ще придобиеш сила."

„Двадесет години в България против мене говорят все ме подозират . Казвам: „То сте вие , които виждате вашето зло" . Аз във всички хора виждам доброто, виждам своето добро. Не искам никого да лъжа. И бих желал и вие никого да не лъжете.

И във вашето сърце да има онази Любов, с която вие да се жертвувате. Всяко ваше допиране, всеки ваш поглед да бъде едно велико благословение, и който го приеме, да благодари на Бога, че е приел нещо добро от вас. Това разбирам аз Любов!"


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ