НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

В. Упражнения от Учителя с гамата и с формула. 1. Упражнения с гамата

ТОМ 22
Алтернативен линк





1. Упражнения с гамата



Изпълнението на гамата е дадено от Учителя в класа на 6.03.1942 г., описано в беседата „Динамични движения", МОК, 1921 г., в томчето „Двете Божествени посещения", с. 263: „Гамата трябва да пеем с движения".

Учителят кляка в салона с десният крак напред, изправя се, като пее тонът „до", и издига ръцете си по тялото от краката до рамената.
От томчето „Двете Божествени посещения", 1921 г., МОК, беседата „Динамични движения", с. 263, Учителят е дал движението на ръцете при пеене на гамата.


От томчето „ Великата възможност ООК, 19 година, с 34. Учителят казва: „В същност, при сегашното положение, както сме поставени, „сол" е Марс, „ла" е Юпитер."

От томчето „ Съществуване , живот и отношение", МОК, 11 година, беседата „Вътрешното богатство", с 149: Учителят написа на дъската: „До - червен цвят, Си - виолетов цвят, Ла - син цвят, Сол - светло син цвят, фа - зелен цвят, Ми - жълт цвят, Ре - портокален цвят.

Поздрав с дясната ръка издигната с дланта напред: „Ще пея Господи и ще те славословя с цялата си душа" .

1. Изнасяме десният крак напред, клякаме на земята, като я опираме с ръцете си. Пеем тона „до", като прекарваме ръцете си от краката с длани към тялото до гърдите и изправяме тялото си нагоре (това е процеса на пробуждане), а ръцете свити в лактите, с длани върху гърдите. Мислим за червеният цвят, Слънцето, силата, живота и здравето, които то носи.

2. Правим крачка с левият крак напред, изнасяме едновременно ръцете си хоризонтално и успоредни напред с длани надолу и изпяваме тона „ре" (това е движение и покълване). Мислим за портокаленият цвят, планетата Меркурий и Мъдростта.

3. Правим крачка с десният крак напред, като едновременно разтваряме ръцете си хоризонтално настрани като дланите са свити и една срещу друга и изпяваме тона „ми" (това е израстване на стръкчето), като мислим за жълтият цвят, планетата Венера и Любовта.

4. Правим крачка с левият крак напред, като едновременно ръцете отиват на стомаха с допряни пръсти и длани към тялото и изпяваме тона „фа" (условия в живота и разлистване), като мислим за зеленият цвят, планетата Земя и спътника и Луна и растенето в живота.

5. Правим крачка с десният крак напред като едновременно разтваряме ръцете хоризонтално в полукръг като венец на височината на лицето и изпяваме тона „сол" (това е цъфтенето - цвета на плода), като мислим за ясносиният цвят, планетата Марс и животинските сили, които често бушуват в нашето тяло.

6. Правим крачка с левият крак напред, като едновременно ръцете отиват допрени една до друга с длани на сърцето и изпяваме тона „ла" (това е плодът на нашият труд), като мислим за тъмно синият цвят, планетата Юпитер и Бялото Братство, което ръководи и направлява цялата Вселена, чрез което работи Бог, като възпитава, хармонизира и оправя сърцата на хората.

7. Правим крачка с десният крак напред като едновременно издигаме ръцете си нагоре, неуспоредни (малко разтворени), с длани една срещу друга и изпяваме тона „си" (устата - вкусването на плода), като мислим за виолетовият цвят, планетата Сатурн, кармата, Божествената сила, която постоянно ни повдига.

8. Правим крачка с левият крак напред, като едновременно правим обливане с ръцете, които сваляме от горното положение през главата - хилядолистника покрай тялото с длани към него, клякаме и опираме с ръцете си земята и изпяваме горно „до" (това е посяване на ново семе), като мислим за белият цвят, планетата Уран и Божията Мъдрост


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ