НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

11. Вестник „Зора”, г. ХІІ, бр. 3322, 4.VІІІ.1930 г., стр. 3

КАК ТИМЕВИ СЕ ЗАЩИТАВАТ; АПЕЛАТИВНАТА ИМ ЖАЛБА ТОМ 21
Алтернативен линк

11. Вестник „Зора”, г. ХІІ, бр. 3322, 4.VІІІ.1930 г., стр. 3


КАК ТИМЕВИ СЕ ЗАЩИТАВАТ

АПЕЛАТИВНАТА ИМ ЖАЛБА

Апелативната жалба на Малина и Стойка Тимеви е постъпила в съда едва вчера следобед. Майката и дъщерята Тимеви искат да бъде отменена присъдата и да бъдат оправдани.

В жалбата си те посочват 29 нови свидетели. Едни от тях щели да установят, че Малина в болницата е говорила, че не е убийца, споменавала само за „черния полицай” и пр., но никога не била признавала да е извършила убийството. Друга една свидетелка била видяла Лулчева вечерта, когато е станало убийството, към 11 и половина часа, да свири на пиано. Към 10 и половина часа същата вечер Гела Лулчева отишла на една съседна будка и си купила в. „Македония”. Други неколцина свидетели щели да установят какви са били отношенията между съпрузите Лулчеви, че Л. Лулчев е притежавал някакви тайни документи, че Невена Георгиева била привлечена по престъпен начин в „Бялото братство” и пр.

Призоваването на Петър Дънов се иска и от майката, и дъщерята Тимеви, за да установят по какъв начин и възможно ли е по неведоми пътища Лулчев да е предсказал и да узнае кой, как и с какво оръдие е убил жена му. Защото след убийството на Лулчева съпругът е отишъл при нейния труп, поставил едната си ръка на челото и другата - върху ръката, затворил очите си и изпадайки в транс, произнесъл отначало, че убийството е извършено от македонци, а след това добавил, че убийцата е Малина.

Другите свидетели щели да охарактеризират благоприятно осъдените на смърт Тимеви и да потвърдят, че Гела Лулчева искала да осинови Малина, и, че тя й дала скъпоценностите си, за да ги продаде и си купи пиано.

Според г-н Чайлев делото още в началото на идущата седмица ще бъде препратено на апелативния съд.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ