НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

СФИНКСЪТ

ТОМ 20
Алтернативен линк

СФИНКСЪТ



Слуги или господари, вие ще  срещнете един ден Сфинкса. И той ще ви зададе своите въпроси. И ако  отговорите, ще имате всичките блага на небето и земята. Но ако не можете  - той ще сложи тежката си лапа върху ви.

И напразно сте ме слушали тогава!

Всяко  начало на работа носи в себе и картината на своя край - краят реализира  възможностите: по плода человеците разбират стойността на работата,  знанието на градинаря, качествата на дървото.

Много са  нещата, които ни заобикалят - и зад всяко от тях стои и по едно  съзнание, по едно същество, което работи заедно с вас. И вие, и те  невидимо, но заедно, тегнете върху везните на действителността; сложен е  светът за разумните и прост е - за простите. Мълчалива и загадъчна е  природата за неразумните, но на разумните тя разтваря дори недрата си.  С образи и символи пише тя всеки ден Великата Книга на Живота, книга на  тайни и загадки - за неграмотните.

И тъй, ще ви  срещне Съдбата, миналото, любознанието, стремежът, жаждата, сиреч -  Сфинксът, и ще ви запита. Какво ще му отговорите?

Когато  пилето излиза из свойта черупка, то минава през мъчението: докато  пробие черупката - границата между два свята! Тогава миговете се виждат векове, защото интензивността, с която се движат нещата в  съзнанието, определя дължината на времето. И в минута може да се  преживее съдържанието на години, и в чувства, и в мисли...

И тъй - нека счупим черупките!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ