НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

54. Мария Здравкова Милева. 54.16. Как човек може да се откупи от болест

I. Между истината и легендата. Д-р Стефан Кадиев ТОМ 17
Алтернативен линк

54.16. Как човек може да се откупи от болест


Сестра Милева беше една от най-прилежните ученички на Учителя. На седемдесет години тя беше все още изправена бабичка, с широко, интелиген­тно лице, оградено от извити вежди под високо, дъговидно чело, озарено от остър, учен поглед. Тя страдаше от ревматизъм и поради това се беше отказа­ла от традиционните екскурзии в планината. Тя беше материално разсипана, фабриката им за тухли и керемиди във Видин била национализирана. Синът й се заловил да поправя писалки и едвам вадел хляба за себе си. Когато отишла да вади книжка за безплатна медицинска помощ, връчили й „книжка за бедни­те", в която имало вложени две банкноти от по хиляда лева.

- Искаше ми се да ги скъсам, да ги хвърля в очите им, но си спомних нещо:

Веднъж сестра Толева получи някакво възпаление в ухото. Беше й вляз­ло нещо в ухото. Тя се обърна към Учителя. Въпреки Неговата препоръка да се обърне към лекар, тя искаше непременно Той да я лекува. Не помня точно какво Той направи, и тя наистина оздравя. Тя Му бутна в ръката петдесет лева. Той нищо не каза и ги сложи в джоба Си.

Учителят винаги казваше:

- За помощта, която ви се оказва в полза на вашето здраве, вие трябва да жертвувате нещо материално.

Той не искаше да се плаща на Него или направо на лекуващия лекар. Но трябва да се направи някаква жертва.

Беше болен богатият Коста Русев. Той каза:

- Нека направи някаква по-голяма жертва и ми кажете!

Той направи такава жертва, като направи значително дарение на някак­ви техни хора, протестанти. Помня, че Учителят му препоръча да пие сок от черна ряпа, цяла чаша. И той наистина оздравя.


Учителят казваше:

- Дебне ви някакво зло. Когато ви се отнеме някаква материална сума, когато ви се нанесе материална щета, това значи, че злото ще се размине.

Това караше сестра Граблашева да приказва, че Учителят е изнудвал хората. Това абсолютно не е вярно. Той само разкриваше известни окултни закони.


За всяко благо, напредък в живота, повишение, оздравяване, трябва да се отблагодарим с някаква материална жертва.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ