НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

77. Раздаване

III. тетрадка. I. Из разговорите с нашия любим Учител. Ана Шишкова ТОМ 17
Алтернативен линк

77. Раздаване


Няма по-хубаво нещо в момента да се радваш за всичко, не само за радостите, но и за скърбите.


Вземи на страждущия, на натоварения половината от товара му, други да вземе една четвърт от него, и работите се уреждат. Лесно се дава половина­та от 50 кг пясък, но златото не се дава. философията на живота е да делиш, каквото имаш, братски. Остане ли ти едно семенце само, не го давай вече. Щом имаш едно само - не! Който иде да ти вземе едното, той не работи по Бога.


В едно отношение всички сте щедри - цирея сте готови да дадете.


Доброто в себе си и злото в себе си не го давайте, само резултата давай­те! Например един богат иска да ти даде наследство, но да те осинови. Друг иска да ти даде наследство без осиновяване. Щом вземеш, ти си вързан в ду­ховния свят. Което той направи, и ти трябва да го направиш.


Джон Хол в Америка, който говорил при проповедта си по 250 думи в минута, в него се влюбила богата американка. Той й казал: „Богатството си дай на сиромасите, ръката си дай на който те обича, а сърцето си дай на Бога - аз не мога да взема нищо."


Хубав ден! Учителят погледна към изток и каза:

- Джон Хол се яви като облаче и изчезна. Орган на речта има.

Та, всеки човек си има по една дарба. Дръжте на вашата дарба! Което постоянно подмладява, освежава, обезсмъртява, дръжте се за него!


Ако си в морето, ще те глътнат цял. Ако си във въздуха, ще те късат на парчета.


Вие днес преживявате един ден от рая. Адам не знаеше което вие сега знаете.


За да оцениш хляба, трябва да бъдеш гладен.


Вие сте в рая, но при лоши господари, че като се пак върнете вкъщи, ще имате в действие живота; ще се събудите пак и ще кажете: „Колко сме се заб­луждавали!"


Един малджия (иманяр) се занимавал 25 години с малджилък и дошел да ме пита къде има имане. Гледайте най-малкото - да бъдете здрави, да имате трезва мисъл, трезво чувство и добра постъпка, да сте доволни за днешния ден което имате, на другия ден друго ще дойде. Които търсят имане, им се развива вярата.


В едно село, Варненско, при пороен дъжд се явявали по земята в пороя златни пари - костадинки, наричали ги „влачи-костадинки", че ги довличал по­роят. Търсили имането, никой не може да го намери. Така се дава за всички.


Всичко, каквото има в земята, все ще ви се падне, вие ще бъдете наслед­ници.


За в бъдеще ще дойдат, които владеят Земята, да ги убедите да вършат Волята Божия. Сега работят отвън, а после отвътре ще дойдат да работят.


Кротките ще наследят Земята. Нам цялата Земя ни трябва, не парче.


Ревматизмът се лекува така - с печене на слънце.


Когато се развие растителността, друга приятност има, а като се оголи...


Едно наше прераждане за Небето е като един ден. Те казват: „Отивам на една малка екскурзия."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ