НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

НАРЯД за 1898 година

Летопис Вергилий Кръстев ТОМ 11
Алтернативен линк

НАРЯД

за 1898 година



1. Писмо на Учителя Петър Дънов до Пеню Киров от гр. Бургас, че арахангел Михаил му съобщава, че чака знак от Господа (2. XII. 1898 г.).
2. Писмо: „Съобщение за вас", че догодина, 1899 г., Господ ще им се открие.
3. Писмо: „Духът на Господа иде вече" (23. XII. 1898 г.).
4. Избраникът Божий и Вождът на Истината. („Изгревът", томII, стр. 32, стр. 83-91.)
5. На 8. X. 1898 г. е написано „Призвание към народа ми български, синове на семейството Славянско"
(Виж„Изгревът", том IV, стр. 4-41.)

1) Варна, 2. XII. 1898 г.
Любезни ми бр. Киров,
Приех вашето писмо и съобщенията. Благодаря ви много за сърдечните ви поздравления. Радвайте се, имам радостната вест. Арахангел Михаил дойде тази сутрин при мене и ми съобщи, че той е изпроводен от Господа с небесните войнства, да тури в обсадно положение света, сега чака заповед от Бога и щом приеме първия знак, ще затръби и ще тури в смущение всички народи. И след това Господ Исус от небето, заедно с всички светии, ще пристигне да възстанови новия ред на Царството. Аз чакам за обещанието. Идущата година ще почнем; бдете и молете се. Господ е наша крепост и спасение наше. Трябва всичко да пожертваме. Ние ще дадем благата вест. Заповядано ми е да ви кажа да отложите напечатването на призванието Нова Родина. Има нещо важно да се притури, и тъмните неща ще се направят ясни. Това е заповед на Арахангел Михаил, който иде от Бога с особена мисия, да ми съобщи волята Му. И трябва да чакам, докато премине всичко. Не се обезсърдчавайте, братя, Призванието ще стане още по-славно, отколкото е сега. Гледайте да не остане нещо от това напечатано; разхвърляйте буквите. Има препятствия, които трябва да се премахнат. Аз ще пиша на доктора и ще му обясня. Покорност изисква от вас небето и търпение. Дано Бог благоволи да ни събере всички заедно.
Поздрави другия мой брат. Ваш верен П. К. Дънов

2) СЪОБЩЕНИЕ ЗА ВАС
Радвам се, че Господ ви е възлюбил. При вас има много добри духове и ангели, които ви ръководят сега в пътя на Истината. Те се грижат за всичко. Все що желаете ще ви бъде, Господ ще ви благослови, Идущата година ще дойдете, Господ ще ви се открие тук на това място. Духът му ще разтресе цяла България. Варна ще бъде посетена от едно силно небесно сътресение, което ще накара хората да се боят от Господа. Д-р Миркович трябва да се готви, да не се двоуми, да помни обещанието си. Сега е време да посвети всичко що има за славата Божия. Иде време, когато все що има няма да струва нищо, затова нека се готви да стори онова, което Адонаил заповядва. Повече ревност, повече жива вяра, повече сила духовна. А вие, братя мои, които Бог ми провожда, в знак на Неговата Любов, ако помогнете за светлото дело, ще бъдете благословени, Той ще се погрижи, ще ви помогне и възнагради. „Земята и небето ще предидат, но Моите думи няма да преидат." Велик е Господ и делата Му. „Ей, Господи, открил си тайната на младенците и утаил си я от мъдрите на тоя свят. Така Ти благоволи и Ти беше угодно. Славни и велики Бог на небето и
земята, няма друг подобен на Тебе. Ти си само един, Бог вечни."
***

3) Варна, 23. XII. 1898 г.
Любезни ми братя,
Имам заповед от Господа да ви поздравя в Негово име и да ви кажа, да не се боите от нищо, защото Той е близо, и е силен да ви помага. Господ е видял вашето усърдие и ревност за Неговото име. Той знае вашите мъчнотии и страдания. Духът на Господа иде, скоро ще пристигне в силата си, да разклати всички умове и сърца и да въдвори Своята истина и правда в сърцата на всички, които Го чакат. Господ казва да ви предам, да не уповавате на человеци, но да възлагате надеждата си на Него, и ще изпрати Духа си да ви донесе всичко, от което имате нужда. „Аз съм жив и всички да бъдат живи чрез мене." Господ казва още да пазите свято Неговото име, с което ви е избавил, да не се обленявате, но да работите всичко, което ви се възложи, защото всяко истинно и добро дело е чрез Него; да не се съобразявате с този свят, но във всичко и за всичко да излагате нуждите си чрез Него и Той ще ви научи що да вършите. Няма да бъдете изкушени повече, отколкото може да носите. Ето моите служители и вестители са при вас и са готови да сторят Моята блага воля. Теса ваши братя, които се подвизават с Моя Дух за вашето спасение и избавление. Слушайте гласът ми, който ви говори. Аз съм вашия Господ.

Напоследък приех писмо от Козлов, той е още в Кайро. Телесно здрав, духом се бори, не може още да победи себе си. Но Господ е силен да извърши всичко, което ние не можеме. Молете се за него, Ще му пиша, щом ми се отдаде случай. Ще видя какво може да се направи за неговото добро. Той ми съобщи, че е имал едно малко съобщение, вярвам и на вас да е писал. Сега желая да зная, как се поменувате духовно. Успявате ли духовно? Ходете, братя, с вяра; този свят е лукав и разтленен, но ще трябва да понесем всичко с търпение, докато дойде определеното време, което не е далеч. В новия век трябва да чакаме всички обещания, дадени отначало чрез всички раби и угодници Божии. Подвизавайте се усърдно и знайте, че неприятел имаме и в пътя си, който чрез лукавство гледа да ни измами и отдалечи от истината. Но Господ е жив и силен, няма по-силен от Него, Той е наша канара и спасение, и ще ни изведе на безопасно място.
Приемете моите братски поздрави, аз, който се старая за вашето добро.
Ваш верен П.К. Дънов


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ