НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

IV.17 август 1907 г., 9.30 часа преди обяд

Записала: МАРИЯ КАЗАКОВА ТОМ 11
Алтернативен линк

17 август 1907 г., 9.30 часа преди обяд



Йоан, 17 гл., 17 cm.
„Освети ги чрез Твоята истина; Твоето Слово е Истината."
Истинският човешки живот започва с Истината. Святост и Истина са синоними. В Светостта няма дисхармония. Само когато сме осветени, злото не може да намери в нас почва, за да вирее. Осветеният от Бога навсякъде, и в ада, ще хвърли светлина. В осветения човек Бог живее постоянно.

Истината съответствува на очите. Щом основата на мозъка е чиста, никакви лоши желания не могат да се проектират долу в тялото. Основният камък е Истината; тя е основа на Мъдростта и творческа деятелност Божия. Който е в Истината, той е в светлината на Божествения Дух. Тя е велико течение, що слиза от царството на Божествените светове и образува краските в долините.

Любовта ни към Бога се проявява в 3 направления:

Първо - в стремление, което значи Правда.

Второ - в единство, което значи Добродетел.

Трето - в образ, което значи Живот.

Божествената Любов спрямо вас се показва в падание, което значи Истина; в ставание, което значи Благост; и в Смърт, което значи осиновление. Сега се въздигате и когато един ден стигнете върха на съвършенството, ще разберете любовта си към Бога, а когато оттам се възвръщате, ще разберете Божествената Любов в себе си. Това е вечната радост - блаженството.

Добродетелният не се гневи, той е богат, а богатият никога не се гневи; гневи се само сиромахът - грешникът. Като изучавате погрешките си, ще познаете себе си.

Всякой, когато има нужда, да отправите кратко писмо до Г-н Дънов, и той ще определи, като означи името му с първата буква от името му, според секретния шифър. Тогава, в такъв случай винаги ще призовавате името на тримата приятели: Отец, Дух - Син. Отец - Адонай - Ехова - Елохим. „Господи, Иисусе Христе - Ехова - Елохим - Адонай, молим Ти се..."


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ