НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

I.03.36. КАК СЕ РАБОТИ С ИСТИНСКИЯ ЛИК НА ИСУСА ХРИСТА

Летопис Вергилий Кръстев ТОМ 11
Алтернативен линк

36. КАК СЕ РАБОТИ С ИСТИНСКИЯ ЛИК НА ИСУСА

ХРИСТА


Учителят Петър Дънов съветва своите ученици да четат често Евангелието, за да могат да се свържат с епохата и с Духът Христов. Дори апостол Павел говори, че след като Св, Дух слязъл върху апостолите, Той, Светият Дух и им припомнил всичко онова, което преди това е говорил Исус и което са били полузабравили.

Портретът, който връчваме към „Изгревът", том XI като приложение, трябва да бъде поставен в рамка на стената в молитвената стаичка, в която друг да не влиза. Застава се срещу образа и се вглеждате в него, съсредоточавате се в него известно време, за да навлезете в онази епоха. Тогава ще вземете Евангелието и ще прочетете на глас стихове от Евангелието.

Иоанна, гл. 14, ст. 6: „Казва му Исус: „Аз съм Пътят, Истината и Животът. Никой не отива при Отца, освен чрез Мене."
Иоанна, гл. 14, ст. 26: „А Утешителят, Дух Святий, когото Отец ще ви проводи в Мое име, той ще ви научи всичко, и ще ви напомни всичко, що ви съм рекъл."
Иоанна, гл. 15, ст. 26: „А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на Истината, който от Отца изхожда, той ще свидетелствува за Мене."
Иоанна, гл. 15, ст. 5: „Аз съм лозата, вие пръчките, който пребъдва в Мене и аз в него. той принася много плод, защото без Мене не можете нищо да сторите."
Иоанна, гл. 1, ст. 3-4: „Всичко чрез Него стана и което е станало, нищо без него не стана. В Него бе живот и животът бе виделината на човеците."
Откровение на Иоанна, гл. 1, ст. 8: „Аз съм Алфа и Омега, начало и конец, казва Господ, Който е, и Който е бил и Който иде, Вседържител."
Послание към евреите, гл. 13, ст. 8: „Исус Христос е истият вчера и днес, и во веки веков. Амин"

Неръкотворният образ с истинския лик на Исуса Христа трябва да бъде окачен на стената в молитвената стаичка, където е окачен и Антиминсът!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ