НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

37. Задача в мълчание

Ангел Вълков ТОМ 7
Алтернативен линк

37. ЗАДАЧА В МЪЛЧАНИЕ



Сестра Тодора беше медиумична и по някой път беше викана от Учителя по дух, вечерно време след 12 часа, да отиде към салона. Пример: тя се събужда и чува думите на Учителя да стане и да отиде към салона.И тя като пристига там и като наближава, Учителят запалва всички лампи в Неговата стая и голямата лампа на балкона. Тодора се изкачва по стълбите, пред вратата и Той се покаже, подава й билника да го напълни с вода от чешмата. Или пък без да приказва й даде да свърши нещо друго. Нито Тодора, нито Учителят говорят, после Тодора се връща у дома.


Когато се помина Царят, тя пак беше викана през нощта по дух и като пристигнала пред салона заедно с Него тръгват. Той й посочва да отиде към котвата. Имаше на полянката изработена на земята една котва от пръст, на която ние посаждахме различни цветя. Като се погледне отстрани с разцъфналите цветя наподобяваше на цветна котва. А това е емблемата с котвата, която беше дадена от Учителя и беше отлята от гипс и тази емблема висеше по стените на братските салони. Тодора обикаля котвата, а пък Учителят направил още няколко ходенета около полянката и се прибира. След това и тя си отива. И всичко това става в мълчание. След време Тодора запитва какво означаваха тези задачи в мълчание. Тогава Учителят й обяснил: „Едни бяха решили посред нощ да нападнат Изгрева и като запалихме лампите навсякъде те разбраха, че сме будни и не посмяха да ни нападат. Втория път Царят си замина и беше дошъл да ме пита какво да прави по-нататък. Търсеше Истината и аз трябваше да му я покажа и затова ти застана до котвата, за да му я покажеш. А там вътре е написано: „Глава на Твоето Слово е Истината! Значи да се добере до Истината, трябва да премине през Словото. А той тук, като Цар, не искаше да го чете. Трябваше да му покажем пътя, който водеше от Изгрева към Невидимия свят. Това го направихме двамата с теб“.


Тодора се прибира у дома и ми разказва целия случай. Аз пък мислих, че тя е обикновена жена, а виж беше станала вече придворна дама на Царя, който беше в Невидимия свят. И такива работи имаше на Изгрева.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ