НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

8. ПРОЗОРЕЦЪТ

Донка Илиева ТОМ 6
Алтернативен линк

8. ПРОЗОРЕЦЪТ


Учителят имал една кутия, в която държал някои дърводелски инструменти. Това нещо се случило по времето, когато брат Георги Илиев си бил инфектирал ръката и Учителят го бил лекувал. Учителят помолил сестра Теофана Савова да донесе кутията с инструментите, защото един прозорец до вратата на салона се бил повредил и не можел да се затваря.


Тъкмо Учителят се заел да го поправи и в това време се задал брат Георги Илиев, идвал да благодари на Учителя за излекуването си. Той се бил почувствал вече добре. Учителят поправил прозореца, обърнал се към Георги и се усмихнал: „Брат Георги, поправихме повредените прозорци на Изгрева". Илия погледнал оздравялата си ръка и разбрал всичко. Редът на Изгрева бил възстановен.


През 1936 г, Иван Кавалджиев отишъл в салона, където бил Учителят. Двамата разговаряли на сцената, когато влезнали двамата побойници, от които единия се нахвърлил върху Учителя. Иван Кавалджиев се уплашил и избягал. Преди това те счупват прозореца на приемната стая, отварят отвътре вратата, влизат и след като не са намерили Учителя излизат. После отиват към салона, поглеждат през прозореца, виждат Учителя, влизат вътре и му нанасят побой. Така, че прозорците на Изгрева имат своя история. Те познават часове на възхвала към Бога, но са и свидетели на човешкото падение! И едното го имаше, и другото присъствуваше на Изгрева


Записала: Марийка Марашлиева



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ