НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

58. Говори брат Любомир Лулчев: Кои са тези, които преминават през законите на кармата

Б. Съветникът в очите, ума и сърцето на Величка Няголова. ТОМ 33
Алтернативен линк

58. ГОВОРИ БРАТ ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ: КОИ СА ТЕЗИ,

КОИТО ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЗАКОНИТЕ НА КАРМАТА


МАРТ 1980 г., неделя, 10 часа и 15 минути сутринта - у Величка.

Трябва да се помага на душите да се трансформират и преобразят съзнанията им, особено на душите, които са по-будни, и които могат да използват тези страдания, за да се пробудят по-интензивно и по-бързо.

С такива корави души, корави като камък, се работи по такъв твърд начин, категоричен, понеже те са такива твърди. А трябва да станат твърди само за положителното. В тях има заложби. На твърдия и упорит камък се отговаря по същия начин с твърдост, но според съзнанието им.

А когато душата е избрана за работа, от нея се изисква да прави усилия, за да служи на Бога.

И страданията няма да се ограничат само със сегашните, но ще бъдат претоварени тези души, за да се пречистят от всички заблуди, и да стигнат до правилното разрешение на въпроса си.

A c душите, които са заспали, и които са далеко, не се постъпва с такива спешни методи, не им обръща такова внимание Невидимия свят за едно включване в интензивна духовна дейност. И дума не може да става за това!

А когато душите са определени, при тях се налага бърза еволюция, и тогава те се включват в мобилизацията. Длъжни са да разрешат правилно кармичните си задачи, за да станат свободни души, и да служат правилно на Господа.

За тези души важното е, да не бъдат заспали!

А те понякога са дълбоко заспали. Ще ги събудим и принудим да работят.

Така принудихме и Величка.

Тя имаше всичките заложби за духовна дейност, но се отплесваше и търсеше лекото и приятното в живота, а не се роди на Земята за това, а да работи и служи на Бога.

Затова на такива души, се дават големи страдания! Но всичко е за добро! На тях се обръща по-голямо внимание, и понеже са много упорити, с тях се постъпва с упорство. И ако продължават да бъдат упорити и не поемат правилния път, ги чакат още по-големи страдания. Ученици трябва да станат, и това е!

Определено е - светски човек не трябва да бъдеш.

А души, които са заспали, непросветлени, проводници на Черната ложа - нямат бърза еволюция! С тях ние не се занимаваме. Те преминават към законите на кармата.

Там където ние се намесваме, всичко бързо става, и винаги завършва добре. От тези души - избраните, се извайват хубави статуи, променят се коренно.

Ако искат да вървят по лекия път на удоволствията и на егоизъма, ще трябва да се променят.

Ще приложим насилия, страдания големи и това ще им се каже. И докато не просветнат и не поемат правия път, ги чакат големи страдания. Те трябва да възстановят вътрешната си връзка с Бога.

И външните операции не са нищо пред онези дълбоки вътрешни операции, на които Небето подлага тези души!

Трудно се работи с такива души, защото те са силни! Такива са Светозар и Величка, и много други!

Само чрез страдания е пътя, по който те ще приемат волята Божия. Затова ние пред нищо не се спираме и ги товарим дотогава, докато станат съвършени, за каквито са определени.

Колкото такива души си търсят спокойствие и уют, за сметка на мъките на окръжаващите, толкова по-големи страдания ги чакат. Особено за деспотичните души.

Нали Любомир? /Това е братът на Величка/.

Аз ще му помагам, той носи моето име, ще променя съдбата му. Вие на него много не му говорете. Те нещата сами ще си стават, без много говорене. Молете се за него.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ