НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

16. Канализацията в една окултна Школа

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

16. КАНАЛИЗАЦИЯТА В ЕДНА ОКУЛТНА ШКОЛА

Въведение от Вергилий Кръстев


16.1. За да съществува една окултна Школа, е необходима канализация, през която да преминават и да се оттичат всички нечистотий, предизвикани от човешките умове, сърца и постъпки, от три нива.

16.2. Всички дисхармонични мисли в умовете на хората, трябва да им се изкарат от умовете. Стопаните в една къща правиха комини, слагаха кюнци и димът от печката се отправяше през комина и над покрива. Остане ли пушека в стаята, всичко се опушва и човек загива.

Същото това става и в ума и главата на човека. Пушекът от мислите на човек, трябва да се изкара през кюнците, през покрива към небето. Кои мисли? Разрушителните мисли от главите им.

Тази роля на кюнеца, комина, покрива, трябва да се поеме от човек. Човекът ще бъде проводника на нехармоничните мисли.

И ако нямате такива хора, трябва да ги намерите, да им плащате заплата да стоят между вас и да играят ролята на кюнци и комини. И ако се запуши комина, се търси коминочистач и със своя топуз от покрива през комина го прокарва надолу и така прочиства комина, и той става проходим от запушилите го сажди. Ние често сме викали коминочистач за запушения комин.

Това се осъществява от точно за целта определени хора.

16.3. Всички отрицателни чувства от сърдечния свят, трябва да се изхвърлят. Но това става много трудно от обикновения човек. Тогава идва на помощ друг човек, който трябва да изиграе ролята на канализация. Той почва да те нагрубява, говори срещу теб лъжи и неверни неща! Ти избухваш и всичко събрано у тебе излиза като огнено кълбо вън от тебе.

Тези отрицателни чувства са: омраза, завист, слухове неверни, лъжи и измами и какви ли не стълкновения! Така те се изхвърлят навън.

И затова Учителя Дънов казва така: „На 100 добри сестри, трябва да има 10 лоши. И тези лошите, трябва да ги пазите като „писани яйца". А това са яйцата, които се боядисват на Великден и се рисуват, и затова се наричат „писани яйца".

На 100 добри човеци, трябва да има 10 лоши човека. Те изхвърлят всичко, което се е събрало у вас и го таите с години.

16.4. А сега се идва до обратните случай. На 100 лоши сестри, трябва да има 10 добри. На 100 лоши човеци, трябва да има 10 добри мъже.

Службата им е една - да бъдат проводници и всичко през тях да излиза и да изтича в пространството.

16.5. А стигаме до най-важното: На 100 добри човека, трябва да има 75 лоши. Тези 75 представляват корените на едно дърво.

На 100 добри човека 75 са лоши, а 25 са добри. Тези 25 добри, представляват стъблото и клоните на дървото с неговите листа.

Можете ли да си представите всичко това и да го приемете?!

16.6. На този етап 75% от последователите на Учителя Дънов са от Черната ложа! А 25% са от Бялата ложа!

Но тези 25% ги няма, понеже са отклонени и няма кой да изпълнява тяхното задължение. Те трябва да бъдат листата на дървото. Те са обрулени, изядени са от козите и са голи дървета. Голи клони! И дървото изсъхва без листа!

16.7. На концертите, които провеждам и в залата от 400 човека, най-много към 10% имат отношение към „Изгревът". Останалите 90% са противници на „Изгревът", но идват, за да се хранят от Небесното Слово, слезнало като чудеса!

16.8. За тях Учителя Дънов казва, че са „смукачи", че са дошли да смучат. Има такива гъсеници, които като тръгнат по клоните на дървото, изяждат всички листа. Остават голи клони и дървото изсъхва. Тези гъсеници са „смукачи", за които говори Учителя Дънов.

16.9. Ето защо аз ви предлагам най-добрата беседа на Учителя за тези случай. Приятно четене и преживяване!

Вергилий Кръстев



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ