НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

8.11. Каква е програмата на „Изгревът" за общение на човешките души във Вътрешната Школа на Учителя Дънов?

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

8.11. КАКВА Е ПРОГРАМАТА НА „ИЗГРЕВЪТ"

ЗА ОБЩЕНИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ДУШИ

ВЪВ ВЪТРЕШНАТА ШКОЛА НА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ?


8.11.1. Програмата на „Изгревът" и нейната концепция бе дадена в „Космогонията", която бе публикувана в „Изгревът", том I. 1993, с. 632-672 и в „Изгревът", том I. 2. изд. 2011, с. 730-782.

8.11.2. Как бе предадена тази „Космогония", е описано в „Изгревът". И е публикувано!

8.11.3. Първия етап от 1990 до 1998 г. - За 8 години бяха направени 20 концерт-рецитала по Слово на Учителя Дънов по свободни теми, определяни от мен и с музика, песни на Учителя Дънов.

8.11.4. Вторият етап от 1998 г. до 1999 г. - Беше издадено оригиналното Слово на Учителя в 55 томчета.

За тех е описано в „Изгревът", том XVI, с. 885-893. Водеща бе народната артистка Виолета Гиндева. Чрез тях бе осъществено едно пророчество на Учителя Дънов от 1939 г., което бе реализирано след 60 години. Вижте „Изгревът", том XX, с. 995-1010.

8.11.5. Третият етап - От 2001 г. се започнаха концерт-рециталите по спомени на последователи на Учителя Дънов и музика на Учителя.

Сценариите за тези концерт-рецитали се правеха от мен, и те се взимаха от публикуваните томове на „Изгревът"!

8.11.6. Така се оформи и осъществи общението на човешките души от последователите на Учителя Дънов от времето на Школата Му (1922-1944 г.), с онези следващи поколения след 1990 г.

Но това можа да се осъществи, защото с техните опитности с Учителя Дънов, се отвори вътрешната Школа на Учителя, която се ръководи от Духа на Всемировия Учител на Вселената Беинса Дуно.

Всички присъствуващи слушаха опитностите от времето на Школата на Учителя и душите им правеха общение с Духа на Школата, и с Онзи, Който управлява тази Школа.

8.11.7. Така се осъществи общението на човешките души с вътрешната Школа на Учителя.

Тези души в салона, усещаха „Небесната манна", идваща от Небето и чрез опитностите на приятелите, защото всяка една тяхна опитност беше един реализиран закон от Школата на Учителя. И тези човешки души в салона при концерт-рециталите се хранеха от тази „Небесна манна", идваща от вътрешната Школа на Учителя Дънов. Това го усещаха всички, но не можеха да си обяснят на какво се дължи тяхното разположение.

8.11.8. Организацията на тези концерт-рецитали беше много трудна, с много провокации. За тях прочетете в „Изгревът", том XXVII, с. 856-859. А тук съм разказал за концерт-рецитала на 29 март 2014 г.

До сега съм направил 55 концерта от 2001 г., с 55 контрамероприятия и провокации от т.н. „Братски съвети". Едва ли някой човек може да издържи тези противодействия, идващи от т.н. „дъновисти". Да, те са „дъновисти", а не са последователи на Учителя Дънов!

Това е неоспорим факт, от това, което виждаме за техните атаки срещу „Изгревът". Не го искат, отхвърлят го, защото им пречи да заблуждават и да отклоняват онези човешки души, които по някакъв начин се докосват до Словото на Учителя.

Ето това е най-големото им престъпление!

8.11.9. На поканите за концерт-рециталите, отзад има пояснения и сме написали какво сме реализирали и сме качили на интернет страницата на „Изгревът".

Действа много стряскащо и се плашат от поканите, затова много от тях не достигат чрез изпратените писма! Има хора, които са поставени да ги задържат, укриват и унищожават. Обикновено моите сътрудници от София и провинцията не получават моите писма с поканите. На какво се дължи това? Имате ли обяснение? Аз имам и знам как беше при социализма. Същото се повтаря и днес. Унищожават ги!

Започнато на 11 май 2014 г.


Завършено на 15 май 2014 г.


8.11.10. Ние имаме и други планове. Но, ако ни се предоставят условия, време и сила от Невидимия свят, то ще можем да ги осъществим. Само при това условие! Иначе ние сме земни човеци и сме мравки от един човешки мравуняк. Това представляваме в очите на Онзи Могъщ Невидим свят за нашите очи и уши. Дано дойде време да ни се отворят очите и отпушат ушите, за да направим пряко общение с тях.

Тогава ще се възстанови връзката между Небето и Земята. Но това може да стане само чрез Словото на Учителя Дънов. А дотогава ще се чака. През това време ние ще се опитваме да проучаваме Словото на Учителя Дънов и колкото можеме да прилагаме в живота си.

Колкото и да е малко, все пак е някакво приложение.

8.11.11. Онова, което предлагаме от 2012 г. на концерт-рециталите в Парк хотел „Москва", е нещо ново и невиждано до сега! Има водещ, който чете една опитност. В същия момент на екрана, широк 10 метра, висок 5 метра се показват снимки за тази случка. Следва песен на Учителя и на екрана се показват снимки на Учителя от времето на Школата. А целият салон е обиколен с плакати и снимки на самия автор за когото правим концерта, и снимки на Учителя с приятелите.

Такова нещо никога не може да им се случи на това поколение! И друг да иска, не може да го направи, защото то се ръководи от Небесния човек, който ръководи „Изгревът".

Мен избраха да ръководя Програмата на „Изгревът". Защо мен? Обяснението го имате!

8.11.12. По случай 130 годишнината от рождението на Петър Дънов, направихме концерт-рецитал на 22 май 1994 г. в театър „София" и за първи път бе оповестено „Призванието", публикувано в „Изгревът", том IV, с. 3-47.

По случай 140 годишнината от рождението на Петър Дънов направихме концерт-рецитал на 23 октомври 2004 г. - „Домът Господен и съдбата на света. Великият Учител Беинса Дуно. Повелителят на живота".

По случай 150 годишнината от рождението на Петър Дънов сме запланували концерт-рецитал за Неговите първи години от 1864 до 1897 г. на 1 ноември 2014 г.

По случай 160 годишнината от рождението на Петър Дънов, още от сега 2014 година правим заявка.

Само, ако Небето ни държи още до 2024 година - живи и можещи на Земята!

Амин!


Написано на 15 май 2014 г.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ