НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

6. Концерт-рецитала на 29 март 2014 година

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

6. КОНЦЕРТ-РЕЦИТАЛА НА 29 МАРТ 2014 ГОДИНА


6.1. Първият концерт-рецитал бе проведен на 27 април 2013 г. по спомени на Олга Славчева от „Изгревът", том XXVI от 1060 страници и 64 снимки.

6.2. Вторият концерт-рецитал бе подготвен от излезналия втори том за Олга Славчева - том XXVII, от 864 страници и 62 снимки.

Първата част бе от 9 спомена на тема: „Човешката душа и Учителят".

Втората част бе: „Уставите и песента „Писмото". Бе също от 9 спомена.

6.3. По време на антракта, преди да започне II част, бе раздаден на всички посетители в салона, на брой 420 човека по 1 лист, на който на лицевата страна бе отпечатано оригиналния текст на „Писмото" от ръката на Учителя Дънов, а от другата страна музикалния текст на „Писмото".

По времето на II част, под № 13 бе изпята от всички в салона тази песен, непосредствено след историята на песента. Това Писмо и неговата история е описана, и посочено в листа, който раздадохме, с дата 14 януари 1923 г.

6.4. На екрана бе показан Устава на общество „Бяло Братство" в гр. Русе, утвърдено от Министъра на Вътрешните работи с № 1617 от 13 юли 1921 г.

6.5. Беше показано на екрана също и членската карта на Олга Славчева от Общество Бяло Братство, Централа, гр. Русе от 10 август 1926 г. с платен членски внос от 1 септември 1925 г. до 1 септември 1926 г.

6.6. С Писмото Си, Учителят Дънов забранява всякакви устави, организации и регистрации и избиране на Братски съвети и Управители.

А то е от 14 януари 1923 г. А 3 години след това биват направени членски карти и опит за организация.

6.7. Всички събития бяха описани и прочетени на концерт-рецитала на 29 март 2014 г. Но само след една седмица се събират в град Айтос и си избират ново ръководство и с нов председател.

Това какво означава? Означава, че не признават „Писмото" с неговия оригинал, и не признават Петър Дънов за Учител. Друго обяснение няма! Няма и толкоз!

6.8. Този концерт-рецитал бе подготвен да се изнесе през есента на 2013 г. Направихме опит и ни дадоха дата за салона - събота, 26 октомври 2013 г.

Понеже ние заплащаме само 4 часа, на стойност 400 лв., то се явиха други, които искаха да заангажират залата за 3 последователни дни. А това е за хотела голям доход, и ни помолиха да отстъпим датата. Ние се съгласихме.

6.9. Бяха ни определили дата на 30 ноември 2013 г., в събота. Но отново ни отнеха тази дата, заради мероприятие на салона по линия на хотелите.

6.10. Предложиха на 7 декември 2013 г. - събота. Но се оказа, че предния ден имало банкет в залата, който ще продължи до 24 часа. Ние обикновено закарвахме багажа си предния ден, зареждахме апаратурата и за следващия ден бяхме готови. Ето защо отказахме тази дата, и оставихме за месец март 2014 г.

Есента не беше благоприятна за нас!

6.11. Имахме сценария, фотоизложбата от 40 картона х 4 снимки, беше равно на 160 снимки, във връзка с темите на концерта. Вие виждали ли сте 160 снимки, опасали стените на целия салон? Всека снимка, по 4 на един картон - 100/70 см., с големина 45/40 см., залепени на картони!

Тези изложби ние ги представяме за пръв път. Други да искат, не могат да ги направят, защото нямат нищо!

6.12. Предният ден, привечер в 19 часа закарахме багажа с оборудването за концерта. Но там имаше едно друго мероприятие, което се беше забавило и ние престояхме 2 часа, без никакъв резултат. Тогава решихме да дойдем на следващия ден в 8 часа и да се подготвим за концерта.

6.13. Напрежението за този концерт беше започнало преди месец. За нас това бе 55 концерт подред от 2001 година! Представяте ли си, че 55 сценария са преминали на концертите, и те стоят в кашони?!

Освен това ние сме ги качили на компактдискове тези 25 концерта, а останалите сме качили на интернет страница: http://www.izgrevat.com

Това е отбелязано отзад на всяка покана. И всеки, който желае, може да се включи и да ги изслуша.

6.14. От 2001 г. до сега - 2014 г., имаме 55 концерт-рецитала! На всеки концерт Братския съвет прави контрамероприятие, за да раздроби, разцепи публиката на „Изгревът"! Тя е около 300-400 човека. И една част биват отклонявани.

Аз направих грешка още в началото, че на всеки концерт, трябваше да записвам техните контрамероприятия. Имаше всичко за противодействие! И то с платени провокатори. Представете си 55 концерта - с 55 контрамероприятия! Жалко, че не ги записах!

6.15. И така, на нашия концерт на 29 март 2014 г. Братския съвет в София организира в НДК - зала 3 свое мероприятие. И то на същата дата и в същия час - от 11 часа.

Хората не могат да проумеят защо е тази конспирация! За мен беше ясно!

6.16. За всеки концерт ние правим покана, с лицева страна, и отзад с обяснения. Изваждаме 600 покани. Надписваме 100 плика с адреси за София и 100 плика за провинцията. Поставям поканите в пликовете, залепвам ги и отивам в Централната поща и ги пускам. И започвам да чакам кой ще се обади пръв, че е получил поканата. Това е нещо много важно, и показва дали пощата работи за нас!

6.17. Раздадохме 300 покани на ръка на онези, които бяха дошли на Паневритмията за 22 март 2014 г. После поискаха още и ние отпечатихме още 200, и ги раздадохме да се предлагат на Местото на Учителя!

6.18. Напрежението от 30 дни нарастваше, и се предаваше на всички сътрудници от програмата на „Изгревът". Аз не можех да издържам! Беше големо Адско мъчение! Денонощно и всеки час се изсипваше жар над главата ми!

6.19. Денят на концерта. Залата сме я приготвили. В 10.30 часа има само 5 човека, дошли от провинцията. В 10.40 дойдоха още 5 човека от Стара Загора. В 10.45 часа още 5 човека от провинцията. Всичко 15 човека.

А залата е с 400 поставени празни стола и очакваме посетители. Но тях ги няма! Оглеждам залата и си казвам: „Ние ще си проведем концерта. И при Учителя са били толкова. Но това ще им бъде последния концерт за това поколение!"

В 10.50 часа изведнъж, на групи и на тумби започнаха да влизат в салона. За 10 минути салона бе напълнен дори с правостоящи.

На можех да повярвам! Такова напрежение! Небесните автобуси ги докараха, и така започна концерта в 11.05 часа.

6.20. През цялото време на концерта, аз съм съсредоточен в себе си. Върховна концентрация! Не виждам никого. От време на време чувам, че се четат поредните случки и че следва музика. По време на антракта хората са за мен сенки. Не мога да ги различа. Голямо изпитание! Как го издържах този концерта, аз още не мога да проумея! Смятах, че ще загина там. Но ме съхраниха онези от Небето за следващите концерти есента.

6.21. Обстановката беше невероятна! Те за пръв път чуваха и виждаха на екрана 10/5 метра тези неща.

Към всеки случай, на екрана се показваха снимки във връзка с неговия разказ. След това следва песен на Учителя. На екрана продължават да се показват снимки във връзка със случая, но и от Школата на Учителя.

Такъв концерт не беше имало! Всички стоят като зашеметени! Не вярват на очите си и на ушите си, че това е могло да им се случи! Случи се, но ме изразходва до края.

Аз бях смазан физически, умствено и психически! Бях един труп!

6.22. Една седмица след концерта ходех като замаян! Чак към десетия ден започвах да се усещам, че съм жив и че съм преживял всичко това. След една седмица качихме този концерт на интернет страницата „Изгревът". И всеки може да си го провери дали това, което казвам е една измислица. Измислица ли? Вижте филма.

6.23. На този етап друга форма няма при която душите, кръжещи около онзи център в Невидимия свят на Бялото Братство да направят общение. Важното е общението на човешките души. Тук имат случки, снимки, песни и кръгът се затваря.

Такава е програмата „Изгревът". Амин!

6.24. Сега е 2014 година. Това е Вашето време да се доберете до програмата на „Изгревът". Друго време няма да имате! Има право на последен избор!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ