НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3. Едно хубаво място за почивка

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

3. ЕДНО ХУБАВО МЯСТО ЗА ПОЧИВКА*

бележки на съставителя Вергилий Кръстев


3.1. След завръщането на Учителя Дънов от с. Мърчаево, Той често отива да почива в градината до една лозница. И няколко пъти казва: „Ето хубаво място за почивка!"

След заминаването на Учителя, това нещо се приема за разрешение да се погребе на това място.

3.2. Д-р Иван Жеков, който на младини е бил комунист и го има на снимка на IV конгрес в 1897 г. в Казанлък до Димитър Благоев, решава и изпраща телеграма до Георги Димитров в Москва.

Случаят е добре описан в „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), с. 568-571.

3.3. Връща се отговора, явява се един брат, който е бил ятак на Антон Югов, който е министър на Вътрешните работи. Той написва писмо, подписва се и с печат се получава разрешение за погребението до лозницата. Така комунистите разрешават погребението до лозницата.

Виж „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), с. 568-571.

3.4. Една наша сестра гледала на кафе на Антон Югов, когато е бил в нелегалност и му предсказала, че над главата му има царска корона, и щял да стане цар.

Той казал, че комунистите са срещу царете. - „Е, тогава ще станете най-главния и ще управлявате." Това се сбъдна. Той беше министър-председател и председател на Министерския съвет от 1956-1962 г. После го смъкнаха от този пост неговите съперници във властта. Дадоха му пенсия и после не го закачаха, и се движеше свободно, без охрана. Той имаше кредит от Невидимия свят, защото чрез неговия подпис се разреши погребението на тялото на Петър Дънов на Изгрева.

Дочака 10 ноември 1989 г., когато бе свален Тодор Живков от власт, който бе управлявал 35 години България. Беше в Народното събрание, стана и говори озлобено срещу Тодор Живков. Дочака, но не след дълго време си замина през 1991 г. Виж „Изгревът" том I. (2. изд. 2011), с. 570-571.

Той също беше македонец.

Изобщо, всички, които бяха македонци, управляваха България след 1944 г., също и преди това. Андрей Ляпчев бе македонец.

__________________________
*„Изгревът", том 1. 2. изд. 2011, с. 567-568.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ