НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

5. Земетресенията и човешките съдби в България

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

5. ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА И ЧОВЕШКИТЕ СЪДБИ В БЪЛГАРИЯ


Вергилий Кръстев


1. В представените текстове от Словото на Учителя Дънов, човек разбира на какво се дължат земетресенията. Обяснено е всичко. А как това се отразява върху човешките съдби? Днес ще говорим за тях последователно.

2. На 4 март 1977 г. стана земетресение, което бе много добре видяно в София. А разрушенията бяха в гр. Свищов. Аз бях на 4 етаж в дома си, когато видях как започна да се люлее полюлея на тавана. Видях как се местеха предметите около нас. Това продължи няколко минути. Хората бяха уплашени, излезнаха на улиците. А онези, които имаха леки коли по онова време, качваха се в тях и заминаваха вън от София. Следващите дни четяхме по вестниците и гледахме по телевизията за пораженията.

3. Ще разкажа за другите истински поражения. При земетресението се отделя голямо количество енергия, която може да унищожи всичко. Тази енергия се стовари върху мнозина българи, и главно върху жените. Те бяха разрушени отвътре и психически бяха неуправляеми. Аз бех тогава лекар към „Бърза помощ" и всеки ден ме изпращаха при жени с неврози, причинени от земетресението и от енергията, освободена и разрушила жените. Беше голяма трагедия да се наблюдава всичко това.

4. Ето моята рождена сестра, бе подложена на този удар. Не можеше да спи, непрекъснато разказваше къде ще бъде следващото земетресение в света. На следващия ден четяхме във вестниците, че това беше вярно. Нямаше никаква грешка. Това състояние на тази страхова психоза от земетресението продължи 6 месеца. А това бяха няколко хиляди жени. Аз съм ходил и съм бил изпращан чрез „Бърза помощ" над 10 случая. Аз знаех каква е причината. Обяснявах, но никой не ме слушаше и не можеше да възприеме това, което казвам. А това го знаех от беседите на Учителя Дънов. Никой не искаше да слуша.

5. Друго земетресение бе на 7 декември 1986 г. в Стражица. По Рихтер - 5,7. А в с. Асеново бе центъра на земетресението. Загиват 3 човека, а ранените бяха 27 човека. Изпратиха от чужбина помощи: коли, фургони и други неща. Всичко бе отклонено и укрито и откраднато. Настаниха ги във фургони. Лятно време горещина, а зимно време - студ! Беше плачевна картина да се наблюдава от една страна кражбата на помощите от чужбина, и бедствието на хората.

А никой не можеше да разбере и да говори за тази мощна енергия, която се бе освободила при земетресението и унищожила човешките тела. Беше плачевно да се наблюдават.

6. На 22 май 2012 г. в 3 часа през нощта се яви земетресение в гр. Перник с 5,8 по Рихтер. Бяха разрушени много къщи, други напукани и негодни за живеене. По това време къщите се изграждаха с тухли, и отгоре слагаха плочата с цимент и чакъл, дебела 12-15 см. Тогава не се изливаха трегери с цимент, защото искаха да спестят от цимент и желязо. Сега трябваше да се плати за тази грешка. Започнаха да се изчисляват щетите от комисии, но се явиха много мошеници и всичко се провали.

7. А сега ще разкажа защо ни дойде това земетресение. През 2012 г. т.н. последователи на Учителя Дънов решават да разучават и да играят Паневритмия в гр. Перник. До тук добре. Но онези, които организираха Паневритмията в гр. Перник изобщо не бяха запознати с историята на Паневритмията. А аз съм провел 3 концерт-рецитала за историята на Паневритмията. Но тях ги нямаше в залата. А това е описано в поредицата „Изгревът". Но те го отхвърлят, и затова нищо не знаят.

При всяко упражнение, което те са изигравали, са правили пауза от 2 минути. И така отварят т.н. „порти", през които навлизат разрушителните сили. И те предизвикаха земетресението в Перник. За тези „порти" и за разрушителните сили, може да си прочетете в „Изгревът", том VII, с. 153— 155, 323-324. В „Изгревът", том XXIII има публикация „Къде е истинската Паневритмия?" от с. 824-891. На с. 836-837 има едно изказване на Учителя за Паневритмията, и всеки българин, трябва да го научи наизуст. И тогава ще разбере как се предизвикват разрушителните сили в природата при неправилно изиграване на Паневритмията. Точно и ясно е упоменато от Учителя Дънов.

8. На с. 843-857 е разделът „Паневритмията в „Изгревът" последователно по томове. Има указание къде се намират публикуваните неща за Паневритмията.

9. При всеки концерт-рецитал се изпращат покани. Отзад на поканата има бележки в които е точно описано къде са качени 30 концерт-рецитала на интернет страница: http://www.izgrevat.com, където може да си ги чуете и да си ги свалите на CD, за да си ги слушате спокойно у дома.

10. Онези 3 концерт-рецитала за историята на Паневритмията, наброяващи към 100 страници, бяха преведени на 6 езика, и качени на интернет страницата. Те са предназначени за чужденците по света, а за българите може да си ги слушат на български.

За 2 години бяха преведени на руски, английски, френски, италиански, испански и немски езици.

11. Беше включен оригиналния запис на Паневритмията по аранжимент на Филип Стоицев, оригиналния филм на Георги Парлапанов от 1947 г., който включва музиката на Филип Стоицев. Весела Несторова изпява на английски Паневритмията със съпровод оркестъра на Филип Стоицев.

Така че бе подготвено всичко и бе публикувано всичко.

12. През 1912 г. бяха запалени горите на България, и те горяха няколко месеца. Гасиха ги със самолети, вертолети, с пожарни коли и едва ги потушаваха, но се възпламеняваха на други места. Някой изчакваха да ги угасят, за да запалят отново.

И всички палежи бяха умишлени и целенасочени за разрушение. Всички се питаха откъде дойде в главите на българите това разрушение!

А причината бе в това, че се отпуши разрушителната стихия в българското съзнание и глава. А кой отприщи тази разрушителна енергия? Това бяха онези, които изопачиха Паневритмията.

И по думите на Учителя Дънов, публикувани в „Изгревът", том XXIII, с. 836-837 точно указва кои са виновниците за разрушението:

„Никой не е крив, а само вие, защото погрешното изпълнение на паневритмичните упражнения предизвиква отрицателно движение на силите в природата, и те, именно разбъркват кашата в света. А виновни за нея сте вие."

13. Сега разбрахте ли кои са най-големите врагове на Учението на Учителя и на българския народ? Изскочат ли от земята отрицателните разрушителни сили, те влизат в главите на българите, и те умишлено палят горите.

14. А кой е виновен за всичко това? Всичко е указано, записано и публикувано. Който го спазва е добре. Който не го спазва още по-добре. Ще си научи урока по обратния път. Затуй днес България се разрушава като държава и народ.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ