НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

5. Песните на Учителя Дънов. 5.1. Да се определиш по кой път да вървиш

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

5. ПЕСНИТЕ НА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ


5.1. ДА СЕ ОПРЕДЕЛИШ ПО КОЙ ПЪТ ДА ВЪРВИШ


5.1.1. Да се издаде един том от „Изгревът" специално за песните на Учителя Дънов, е една непосилна работа и дори невъзможна за човек, който живееше по времето, когато творчеството на Учителя бе забранено.

След 1990 г. се премахна възбраната върху творчеството на Учителя Дънов и се започна издаването на поредицата „Изгревът" от 1993 г.

5.1.2. През 1993 г. излезна „Изгревът на Бялото Братство пее и свири, учи и живее" - том I. Беше подготвян около 3 години. Той беше предназначен за музиката на Учителя и за други актуални проблеми от последните 100 години, във връзка с дейността на Учителя Дънов.

5.1.3. Поколенията музиканти от времето на Школата на Учителя Дънов си заминаха от този свят от 1972 г. последователно един след друг. Не бе осъществена приемствеността на поколенията, поради жестоките борби между последователите на Учителя, които се явиха непосредствено след Неговото заминаване от този свят на 27 декември 1944 г. Тези борби са описани в „Изгревът". Причината бе „Кой да ръководи бащина дружина". Това е от време Оно!

5.1.4. Невидимият свят и Небето от името на Учителя изпрати един човек, който да свърши една работа за Школата Му, просъществувала от 1922-1944 г.

Трябваше да се спаси онова малко нещо, което е останало след опустошението, което цареше в България срещу Учението на Учителя Дънов. Тогава всичко се гореше, претопяваше в книжната фабрика на гара „Искър", унищожаваше се с цел да няма следа от това Учение. Цялата държава бе впрегната да върши това.

5.1.5. Този човек, който бе изпратен да спаси каквото бе останало, бе моя милост. Тя се казваше Вергилий Кръстев.

Благодарение на този човек, беше запазено и съхранено всичко онова, което е публикувано в поредицата „Изгревът" от том I до том XXVIII към 2013 г.

5.1.6. Днес се явиха хора, които крадат от материалите, отпечатани в „Изгревът". От тях си правят книги, които публикуват. И то без мое разрешение, понеже аз притежавам авторските права.

И аз мога да ги дам под съд, но нямам време да ги съдя чрез съда в България. Затова съм ги дал на съд пред Онзи, Който управлява и ръководи „Изгревът" от Невидимия свят. Името Му го знаете.

Виж „Изгревът", том XXVI - „Пиратите", с. 1010-1012.

5.1.7. Когато заявих, че това е нарушение на авторските ми права върху „Изгревът", бе ми съобщено, че аз съм само съставителя, но имената на авторите са други и материалите са техни. И аз съм нямал право на авторски права. Представяте ли си какво безочие? Това само в България може да се случи и да вирее тук.

5.1.8. Ако не бях аз, то нямаше да има нищо за Учителя Дънов и Неговата Школа. Всичко щеше да бъде унищожено и изчезнало.

5.1.9. Всеки един автор в поредицата „Изгревът" - от том I до том XXVIII, представлява един стълб.

На времето, когато прекарваха електричеството в България,/ то изкопаваха дупки, в които зариваха дървени стълбове и те съединяваха град с град. След това прокарваха жици, и така ги завързваха тези стълбове. И накрая пускаха електрическия ток, и светваха електрическите крушки по домовете на българите.

Аз заварих точно това. Ето защо са необходими стълбове, жици и електрически ток.

5.1.10. Ето защо всеки един автор от „Изгревът" представлява един електрически стълб, а жиците, които свързват стълбовете са техните спомени и материали, които само аз съм публикувал. Само аз, а не някой Друг!

И тогава накрая по тези жици се пуска Космическия ток на „Изгревът", и чрез него се осветяват всички спомени, и те светят като електрически крушки. Само така може да се чете „Изгревът". Иначе няма да стане.

5.1.11. Яви ли се някой човек да открадне някои стълб и отреже жиците на даден автор, то веригата се нарушава, и Космическия ток спира да тече, и „Изгревът" се заключва с 9 катинара. А онзи, който е откраднал стълба и материалите на даден автор, и ги публикува. То с тях нищо не може да постигне, защото там не присъствува и го няма Космическия ток на „Изгревът".

5.1.12. Има един окултен закон, който гласи: „Там, където има лъжа, измама и кражба - няма Чистота." А Духът присъствува и слиза само там, където има Чистота. Няма ли го Духът - няма сила и няма живот. И да четеш нещо такова - то в него няма нищо. По такъв начин Небето се бори срещу пиратите и осквернителите. Трудът им е пустош и нищета.

5.1.13. Ето виждате ли, че е изпратен един човек да свърши една работа и веднага се изпращат други, които да му пречат, да го крадат, и да го унищожат. Ето това представляват днес българите, управлявани от тези сили. А това са Сили на разрушението.

5.1.14. Запитвате: „Откъде идват тези сили?" - Там, където го има най-голямото Добро, веднага се явява до него най-голямото Зло. Те вървят заедно. Важното е за човека за кого от тези 2 начала е закачен и завързан. Кой където е завързан, става слуга и изпълнител на своя Господар. Кой къде е закачен и завързан, се вижда от неговите дела. По делата вие ще ги познаете кой е техния Господар. Друг начин няма. Той е даден в Словото на Христа.

5.1.15. Разбрахте ли кой ръководи и движи пиратите срещу „Изгревът"? Това е най-важното - да разберете и да се определите по кой път да вървите! Амин!

5.1.16. Кой е създал програмата на „Изгревът" и кой я ръководи? Това е описано. Тя се ръководи от Невидимия свят. А кой е този човек? Той не е човек. Това е Всемировият Учител на Вселената - Беинса Дуно. За Него ще прочетете в „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), с. 730-782.

5.1.17. В „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), с. 795-798, ще прочетете „Верую на Всемировия Учител" и за Божествената троица, и Бог Емануил. И ще се определите по кой път да вървите.

5.1.18. Програмата на „Изгревът" е колективен акт. Имената на всички сътрудници са отбелязани отзад на всеки един том от I до XXVIII. Никой не е пропуснат. Авторите също са посочени с техните материали, и са отбелязани.

5.1.19. Поредицата „Изгревът" е колективен акт. Един дава идеята. Друг я улавя и сваля в мозъка на човека. Трети я организира за действие. Четвърти търси сътрудниците... Десетият я завършва и я реализира напълно. И накрая му дават правото да се подпише, че той е съставителя на „Изгревът", и има авторските права.

Това, че аз се подписвам с името си Вергилий Кръстев, това право ми е дал Онзи, Който управлява Целия Всемир, Небето и Земята. Името Му е Беинса Дуно - Всемировия Учител на Вселената.

5.1.20. Доказателствата са дадени чрез отпечатването на поредицата „Изгревът".

Така, че аз съм съставителя и авторът. И авторските права принадлежат на мен. А днес говорят, че аз съм съставителя, но не съм авторът. А авторите са онези, чийто имена са написани в „Изгревът".

Браво на вас! А мен, огън да ме гори. Амин!

5.1.21. Ако мен ме нямаше, всичко щеше да изчезне. Щяха да изчезнат и онези, които днес крадат от „Изгревът" да си правят собствени книги. Или онези, които крадат от интернет страницата: http://www. izgrevat.com, за да си правят собствени произведения. Представяте ли си?

Имената им са известни. Те сами си ги оповестяват. Това са имената на предателите на „Изгревът". Това трябва да се знае и помни. Те не са само предатели, но и най-големите лъжци, крадци и разбойници на света!

5.1.22. Има един много важен закон. А той се отнася за авторите, чиито имена и спомени са включени от мен в „Изгревът". А този закон е следният, даден от Учителя Дънов: „Без един не може."

„Без един не може", защото няма да може да се сключи, да се върже цялата верига и да очертае онзи кръг, по който да протече Космическия ток на „Изгревът". Ето защо е казано в закона: „Без един не може."

5.1.23. И когато протече Космическия ток в „Изгревът", ще светнат, ще се осветят всички автори, и всички събития и случки от тези 28 тома. А онзи, на когото центъра в мозъка му е отворен за „Изгревът" и го има, само той ще може да чете „Изгревът". Ако го нямаш, то „Изгревът" за теб е заключен с 9 катинара.

5.1.24. Същото се отнася и за Словото на Учителя Дънов. И за него трябва да имаш друг орган в мозъка. Имаш ли го, то Словото Му ще се отвори за теб. Нямаш ли го - ще бъдеш в тъмнина.

Или си в светлината, или си в тъмнината на съзнанието си.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ