НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

27. Трите неизпълнени желания. 27.1. Цената за един златен Пентаграм. Първата молба

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

27. ТРИТЕ НЕИЗПЪЛНЕНИ ЖЕЛАНИЯ


27.1. ЦЕНАТА ЗА ЕДИН ЗЛАТЕН ПЕНТАГРАМ.

ПЪРВАТА МОЛБА


Оставаха броени дни до края на земния живот на Мария Тодорова. Тя това разбираше много добре. Имаше моменти, когато ме поглеждаше и посочваше с пръст, и казваше на Борис: „Искам той да ме лекува." Посочваше ме с пръст. Аз я гледах, тя знаеше, че вече си заминава от този свят. И тогава аз реших един много важен въпрос: вместо да я изпращат в болница, там тя щеше да си замине след 1-2 дена, остана тук. И наредих да отидат да я запишат в поликлиниката, участъковата лекарка дойде, прегледа я, предписа да й се направят изследвания. Дойдоха, взеха й кръв. Видяха, че има анемия, хемоглобина беше нисък. И започнаха да й бият инжекции с желязо - венозно. Биха каквото биха, и след това Борис спря тези инжекции.

Така, че тя вече беше зарегистрирана към поликлиниката. Така, че вече знаеха, че тук има един възрастен болен човек, който се чака всеки ден да умре. И това бе положението! И Мария си заминаваше, а нейната работа беше оставена недовършена! И някой, трябваше да я довърши. А този, който трябваше да я довърши, това бях аз! Освен мен, друг нямаше! Освен мен, никой друг не разбираше и не познаваше нещата!

И тогава аз реших да действам, и започнах разговор с нея в един от онези моменти, когато тя бе с просветено съзнание, и беше в тялото си. И тогава тя имаше една направена Пентаграма на монограм, която беше държала на шията си през целия си живот. По онова време на Изгрева идва един златар, прави матрица, и започва да прави тези Пентаграми.

Ако вие забележите, и ако с лупа разчетете надписа, ще видите, че той е направил една-две правописни грешки при изписването на думите. Но както да е, след това започва да взима по една жълтица, за да може да изкара 1—2—3 Пентаграми. Обаче той започва да прави смески, слага и други неща, и онова, което излиза като Пентаграма, не е чисто злато. А това означава чисто мошеничество. А той горкия не знае изобщо какво представлява Пентаграмата! И тогава окултните закони, които се изявяват чрез Пентаграмата така го ударят, че той си заминава - загива. И трябва да плати с живота си за това свое нарушение. Всички разбират и знаят на какво се дължи всичко това. След това друг идва да продължи неговата работа. И той вече знае неговото прегрешение, и щял да спазва нещата така както трябва. И отново събират златни монети, за да изваждат тези Пентаграми.

Така, че аз тези Пентаграми ги заварих на вратовете на възрастните сестри. А между другото, тогава бяха правили Пентаграми така, че да бъдат с игла, че мъжете да си ги закачват на реверите, а отзад, зад ревера на сакото да могат да се закопчават, така, че да не се измъкнат. И това нещо аз го заварих, но мъжете бяха по-небрежни. И тези Пентаграми по реверите те ги загубиха, бяха им ги откраднали. Но Пентаграмите, окачени на златни синджирчета по вратовете на жените - бяха останали. И аз знаех за тази Пентаграма. А между другото аз знаех, че тя има вече две тетрадки от Класът на Добродетелите. Значи тя е участница в Класът на Добродетелите, и знае много добре какво значи Пентаграма.

А за всички тези неща за Класът на Добродетелите, за Пенгармата, това нещо съм го дал и описал в един от томовете на „Изгревът". И всеки може да седне, да прочете и да проучи този материал - цел том от „Изгревът". [Виж „Изгревът", том XII]

И така, аз й казах: „Мария, искам от теб да ми предадеш твоя Пентаграм, който виси на врата. Защо? - На мен ми е необходимо, когато след време аз, трябва да пиша твоите неща, аз ще го слагам на врата си, ти ще бъдеш в Невидимия свят. И така, аз ще се свързвам чрез тебе, ти ще идваш и ще ми съдействаш, за да оформя твоите неща." Тя кимна глава и разбра. След малко затвори очи, и я нямаше в тялото около 5 минути. След това отвори очи, повика ме с поглед. Аз се наведох към нея и тя каза: „Този въпрос се разреши в твоя полза!"

И сега, кое беше най-интересното? След като си замина след два месеца, и когато Борис настояваше да предам направен презапис на изпълненията на Мария Тодорова на пиано, аз му ги дадох. И в знак на благодарност, той ми предаде този Пентаграм - като голямо благоволение! А това нещо аз не бях си го заслужил, то ми беше обещано от Мария. А пък вие вече знаете при какви обстоятелства и с какво съм заплатил, за да имаме направени тези записи на Мария Тодорова! - Цели 2-3 години борба и битка на живот и смърт!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ