НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

4.4. Писмо на Боян Боев до Олга Славчева (27.02.1944 година, с. Мърчаево)

4. ПРИЯТЕЛИТЕ НА ИЗГРЕВА ТОМ 26
Алтернативен линк

ПИСМО НА БОЯН БОЕВ ДО ОЛГА СЛАВЧЕВА


27 февруари 1944 година, с. Мърчаево


С. Мърчаево (соф.), 27/11.1944 година


До Олга Славчева


Любезна сестро Олге,


Получих писмото ви. Предадох веднага на Учителя неговото писмо. Учителят ми възложи да ви отговоря. Много се радвам, че работите върху нови трудове. Това е една красива работа, защото чрез това вие прилате идеите на Учителя, идеите на Новата култура в художественият начин. Това е най-хубавият начин за проникване на новите идеи в човешките души. Пожелавам ви подкрепата на Небето, на Светлите същества, които да ви шепнат, какво да пишете, които да пищат чрез вас! Растете във вдъхновение, в светлина, в творчество, за да прославите Бога със своите произведения.


Учителят е в Мърчаево от 14 януарий. Това село е на 18 км южно от София, по южните склонове на Витоша, зад Княжево и Владая. Често ни идват гости от Изгрева - особено в неделни дни. Понякога, в хубаво време, Учителят прави къси разходки в околността (по 1-2 часа). Веднъж посетихме и минералната вода, която се намира на 3 км от Марчаево, недалеч от с. Кпадница. Учителят тук не държи беседи и лекции.


Хубаво е, че ще имате възможност да изнесете някои сказки в Тутракан. Макар и да ви ограничават, вие пак ще съумеете в кръга на възможното да изнесете някои нови идеи в свръзка с темите, които ще развиете в сказките си.


Мирът иде, каза Учителят. Следователно, ще се реализират скоро вашите копнежи за Паневритмия, за планина, за чистотата на снежни върхове и кристални езера!.


След войната, казва Учителят, новото ще завладее света! Душите ще се пробудят, ще зажадуват и огладнеят за Вечната Красота и Истина, ще чуят по-ясно гласа на Божественото, което ги опътва отвътре и ги зове към Светлината и Свободата!


След войната, каза Учителят, ще се усилят музиката и духовният живот; след войната иде светла култура с благоприятни условия за всички.


И мирът, каза Учителят, няма да дойде по човешки начин, а по божествения начин, по незнайни пътища.


Учителят даде нов текст на няколко стари български народни песни, като запази тяхната мелодия. Досегашният им текст съдържа отрицателни идеи, идеи на старата култура, а новият текст, даден от Учителя, съдържа изгряващите идеи на утрешния ден. Уч. казва, че представители на шестата раса има сега между всички народи. В новата епоха шестата раса ще управлява човечеството. Напредналите хора от жълтата и черната раса ще минат в бялата раса, а напредналите от бялата раса ще минат в шестата раса.


Пожелавам ви всичко хубаво и светло! Бъдете бодра и жизнерадостна! Идват хубави времена, слънчеви дни!


На с. Виолетка Кадемова ще пратя беседите за задачата с левчетата, когато прескоча към Изгрева. Защото сегиз-тогиз, при нужда, отивам на Изгрева.


Сега се печатат съборните беседи и нова песнопойка - Песни от Учителя, част II. Тая песнопойка ще съдържа най-новите песни на Учителя и някои по-стари, ненапечатани досега песни от Учителя.


Поздрав до с. Виолета Кадемова, макар да не я познавам. Но щом тя се интересува от новите идеи, тя вече е свързана вътрешно с Учителя и с цялото Всемирно Бяло, Братство! Поздравете и други някои, които се интересуват от новото.


С братски поздрав: Б. Боев


Можете да ми пишете на а/фес:


Б. Боев, квартал „Царица Йоанна", № 1248, София 1313.


За вас Учителят каза: „Да постоянствате разумно. Дето е Духът, там е Свободата"


Нарочен поздрав от Учителя!


Същият



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ