НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ВЕНЕРИН ТИП

  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

ВЕНЕРИН ТИП


Силовите течения на Венера създават и оформят мозъчни центрове, които са разположени отстрани на предната централна част на челото, затова хора с ясно изразени Венерини влияния, имат добре развита и оформена тази част. Там са центровете, които подтикват и дават възможност на човек да се изяви в изкуството, предимно в музиката, защото там са центровете за тона и усета към изящното и красивото. Тези венерини центрове при силното въздействие дават израз и върху тялото, което е не много едро, деликатно, с чудно красиви форми, създадени от меки и еластични мускули. "Венера е майстор на красивите форми", е казал един мъдрец. Косата е гъста, бухнала и всякога много добре сресана. Венерините типове се любуват и с особено старание се занимават със своята красота, полагайки големи козметични грижи за своя външен вид пред всяко срещнато огледало. Запитали един от най-големите професори по козметика кое е най-доброто козметично средство за привлекателност и красота; той отговорил: "Баня и сън".


Челото, както отбелязахме, е добре оформено в своята странична част. То е спокойно, без бръчки, поради липса на дълбоки и бурни преживявания, а също и поради големите козметични грижи да не се допускат такива като израз на застаряване. Веждите са красиви, гъсти, дъгообразни. Очите са големи, с омайна пленителност и нежност, изразяваща любов. Хармоничните и леко подвити нагоре ресници, които жените често изкуствено удължават, увеличават още повече чарът, който се излъчва от техните очи. Носът е неголям и често е кокетно вирнат нагоре. Устата обикновено е малка, с добре и красиво оформени сочни устни. Вертикалният улей, който се спуска от долната част на носа към горната устна, е изящно вдлъбнат и показва деликатното, отмерено и справедливо отношение към околните. Красивата и пленителна усмивка разкрива изящно наредените като бисери зъби. Облата брадичка завършва лицето с една малка и приятна трапчинка.


Публикувано изображение


Венера - това е типът жена; силата й не седи в мускулите, нито във волята, а в силата на опияняващите чувства.


Мъжките Венерини типове са красиви, изнежени, с изискана прическа и с хубави засукани мустачки. Те, като че ли, са по погрешка мъже и са меки, чувствителни, кокетни.


Публикувано изображение


Венерините типове лесно се разсмиват и разплакват. Те са честити, че Природата е крайно внимателна и разположена към тях и като че ли си прави удоволствие, обсипвайки ги със своите дарове и внимание. Според тях, възнаграждението и успехите им, трябва далеч да превъзхождат техните заслуги, затова не обичат и нямат охота към обикновената слугинска и нископлатена работа. Венерините типове успяват много повече благодарение на своето очарование, отколкото на своята интелигентност. Влюбват се лесно и силно, но преходно. Ужасяват се от борбата, усилията и умората, обичат спокойния и без напрежение живот, разкошната обстановка, украсена с миндери и огледала.



  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ