НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Децата на бъдещата епоха

  Писма на Боян Боев -Том 2 - Боян Боев (1883 – 1963)
Алтернативен линк

ДЕЦАТА НА БЪДЕЩАТА ЕПОХА


Изгрев, 28 март 1955 г.


Любезни брат,

Тази сутрин тръгнахме доста рано за Витоша и затова сполучихме да посрещнем и първия лъч на слънцето от Ел Шадай. След изпълнението на паневритмията Учителя каза в разговор:

Идеите идват от друг свят. Ти, ако имаш усет, ще схванеш. Някоя идея, като дойде при тебе, тя не минава пръв път само през тебе, но е минала през милиони проводници. И затова се казва, че 50 души учени хора едновременно намират една и съща идея и работят върху нея.

Всички вие трябва да мислите добре, да не сте в противоречие с космическото електричество, иначе късите му вълни ще ви унищожат. И когато те почнат да идват, лошите хора не ще могат да издържат. Затова е казано: Кротките ще наследят земята.

Тези къси вълни идват от пространството. Ако ние не сме в хармония с природата, те действат разрушително. Трябва да сме в любовно отношение, за да се акордираме с тях и да бъдем крайно внимателни, за да не ни засегнат.

Сърцето ни не се движи по обикновен начин. Космическото електричество го движи. И щом човек е в дисхармония, идва удар и разрив на сърцето.

Законът е: Примирете се с Господа, нищо повече! Там е спасението. Възлюбете Бога. Не говорим за примирие, а казваме: Възлюбете Бога. Новата епоха, като дойде, ще ликвидира всички сметки. Няма да има вземане-даване. Един стар, богат човек казал на сина си: „Така не може да се живее.“ Поискал всички тефтери, в които било писано кой колко имал да дава, и ги изгорил.

Идат нови поколения. Аз ги виждам, че идат. И те ще изпълнят новото. Аз с тях се занимавам. С миналите поколения нямам нищо общо. Нас ни занимават сегашните пъпки, които сега се развиват, с окапалите листа не се занимаваме.

Новите деца, които ще дойдат, те са деца на бъдещата епоха.

Казано е: „Всички няма да умрем, но всички ще се изменим. " Това значи: Когато се завърши една епоха, тогава хората ще претърпят едно видоизменение.

Тъмните сили, които вървят по пътя на злото, ще бъдат пратени във вечния огън, за да изгори в тях злото. След това и те ще се покаят, защото е казано: „Всяка плът ще слави Господа.“

Настъпва моментът, когато известна част от хората ще стигне до закона и ще остане под закона. В тях ще се яви съзнанието, че съществува някакъв закон. Други ще влязат в закона и ще се ползуват 50 %. Една част ще живеят под закона, т. е. В любовта.

Една сестра каза: „Значи иде една епоха, която носи големи благословения. Иде една вълна, която ще приеме хората.“

Учителя каза:

Засега само готовите хора ще приемат това благословение, което иде.

Новият Израил, за който се говори, не са евреите, но шестата раса. Представители на Новия Израил и на шестата раса идват във всички народи. От всички народи ще влязат в Новия Израил: германци, англичани, французи, руси, сърби, българи и пр.

Тридесет хиляди обещания е дал Бог на избрания народ. И те ще се изпълнят.

Но ще се изпълнят спрямо Новия Израил.

Един брат каза на Учителя: „Последното утринно слово беше много важно, понеже вие казахте, че епохата, в която живеем, е много важна и да използуваме тия няколко десетки предстоящи години, защото иначе трябва да чакаме хиляди години, докато дойде пак такава важна епоха, пак такива благоприятни условия.“

Учителя каза:

Никакво отлагане! Да се ползува Божествената вълна, която иде сега.

Братът запита: „Тази вълна занапред ли ще има да идва, или е дошла вече?“

Учителя каза:

Не е дошла още. Тя сега се подема, но не е дошла още в съществената си сила. Затова може да кажем, че тя иде. Който е дошъл на земята, трябва да използува това, тези хубави условия на живота, да не отлага.

Светът е натегнал от ядене и пиене и е на заспиване духовно. А пък заспиването, немаренето не е хубаво нещо.

Вече наближава пролетта на любовта. Досега е била зимата на любовта. През зимата слънцето не грее много време.

Новата вест е: Идат пролетта, любовта, свободата, мъдростта, безсмъртието. „Известете на учениците на Галилея“. Галилея това е възвишеното, разумното, Божественото в човешката душа.

Сега иде една обща пролет. Една обща духовна вълна, която ще засегне всички. Само че които са напреднали, ще имат повече условия за напредък, но всички ще придобият нещо.

Когато се казва: Ще дойде ново небе и нова земя, се разбира следното: Под ново небе се разбира светът, който ангелите са наредили, а под нова земя се разбира светът, който хората са наредили човешкият, външен ред.

Един ден ще се събудиш и ще видиш, че не си такъв човек, какъвто си бил досега, и ще кажеш: „Голям дивак съм бил досега".

Това наближава. Още десетина години. А всеки ден представлява милиони години.

Единственото нещо, което ви проповядвам, е да се учите хубаво. Миналото не може да се сравни с настоящето. Сегашното е по-хубаво. Но в бъдеще ще бъде по-хубаво.

Занапред хората могат да бъдат само слуги.

На никого не е позволено да бъде господар. Сега ще признавате само един господар Бога, другите са само слуги.

Земята е едно място, което не е още устроено. И затова стават тука такива градушки, наводнения и пр. Когато Царството Божие дойде на земята, тя ще бъде рай.

Сега е една епоха, когато нещата са кондензирани. Това, което може да се ликвидира за хиляди години, в сегашната епоха може да се ликвидира само за десет години. Затова сега идат големи напрежения, големи противоречия.

По какво се различава Божественото от човешкото? Божественото отначало дава малко и слабо, но към края дава най-хубавото и най-силното. Човешкото отначало те посреща като принц, всичко ти обещава, на втория ден по-малко, докато най-после се намериш като вол, завързан да ядеш само плява.

Новите хора трябва да имат сила, не трябва да бъдат слаби. Те трябва да разполагат с нещо, че като отидат някъде да помогнат, да дадат. Когато един човек счита, че твоите радости са и негови радости и твоите скърби са и негови скърби, и твоите успехи са и негови успехи, тогава сте в реалния свят.

Всички велики учители на миналото: Хермес, Мойсей, Буда, Орфей, самият Христос и апостолите и сега работят, сега най-много работят.

Сега са настанали такива благоприятни времена за духовни постижения, че за една година може да добиете това, което по-рано не можехте да добиете за 100 и за 1000 години.

Ще се оправи светът. Светът си е оправен, но хората ще се оправят, ще им се изправят гърбиците.

Някой път човек има намерение да направи нещо лошо, но нещо отвътре го кара да се откаже. Кой го кара да се откаже? Значи има добри същества, които ръководят нещата. Хората още не живеят. Те сега се мъчат. Сега желаем да излезем от мъченията и да почнем да се трудим, а после ще дойдем до работата.

Една сестра каза: „Учителю, вие бяхте казали, че 8000 адепти ще се въплътят на земята до края на този век?“

Учителя каза:

Те ще дадат нова насока на обществения, на религиозния, на семейния живот, както и на цялата култура. Всичко досега съществуващо ще се измени и ще се създаде нов, правилен живот, какъвто те разбират и познават. Те са взели предвид всички мерки за тази реформа, с която ще изненадат света. Тогава ще създадат ново човечество, каквото никой не е очаквал.

Мъчениците от едно време сега идат на земята: Едни по закона на вселяването, а други чрез въплъщение.

Това, което ние проповядваме, ще се наложи в бъдеще.

Има един закон: Най-лошите прояви ще се сменят в бъдеще с най-добри. Войната непременно ще се смени с друг процес, точно обратен. Това е неизбежно. Хората виждат, че войната е несъвместима с живота. Но не могат да намерят изходния път, не могат да намерят изходната форма, в която да пласират своята енергия. За нас въпросът е ясен, но за управляващите не е ясен. Невъзможните неща сега ще бъдат възможни за бъдещите поколения.

Един брат попита: „Какво значат думите: „Оставете мъртвите да погребват мъртвите си?“

Учителя каза:

Това значи следното трябва да се гради върху новото. В този народ трябва да се създаде едно ново верую и то ще дойде в тези условни времена.

Отживелите идеи нищо не могат да донесат на света. Работата на много общественици е като дърво без корени. Друго трябва да се даде на новото поколение. Те сега в нищо не вярват. И българите, ако могат да очакват нещо, то е от новото. В новото направление може да се спечели нещо.

Един брат каза: „Българите да не повтарят грешката на евреите, да отхвърлят новите идеи.“

Учителя каза:

Преди две хиляди години условията бяха други, а сега се други. Краят на века е сега. Тъмнината вече се вдига. Силата се дава на добрите. Лошото вече изгубва своята сила, своите способности. Един страх се вселява в тях. '

Свети Кирил и Методий работиха в България преди повече от 1100 години и едва сега почнаха да ги признават и почитат.. Това е, защото тогава Божествените идеи слизаха отгоре във физическия свят и България се намираше в инволюционния си период, тя слизаше. Обаче сега България е в еволюционната си фаза, та се издига нагоре. Тя е във вълната, която я издига нагоре. И понеже тази вълна на учението на Бялото братство слиза надолу към Земята, то тези две вълни ще се срещнат. Следователно по-скоро ще се приеме това учение от българите, става ускорение.

Със сърдечен братски поздрав:

Ваш верен Б. Боев


Публикувано изображение

Ярмила Менцлова с децата на Изгрева









  Писма на Боян Боев -Том 2 - Боян Боев (1883 – 1963)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ