НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

34. РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ НА ПОЛЯНКАТА

  Разговори с Учителя - Боян Боев (1883 – 1963)
Алтернативен линк

РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ НА ПОЛЯНКАТА


Едно упражнение за тези, които имат кашлица, за певците и пр. Вземете една сламка 10 см дълга и през нея вдишвайте, задържайте и издишвайте въздуха един месец и да можете да задържате до 1 минута и повече.

Когато дойде шестата раса, всички хора на земята ще образуват едно общество, като едно голямо семейство и царствата на земята ще станат Царства на Господа Исуса Христа. Това ще стане постепенно, всичко е определено.

В шестата раса Синовете Божии ще дойдат и ще се вселят в готови души, които не им препятстват и ще се започне усилен строеж на нов живот на земята. Тогава вече ще има братство и любов. Сегашната бяла раса е раса на силата, а шестата раса ще бъде на сърцето и справедливостта. Ще разрешава въпросите в дух на малко братство. Хората тогава ще бъдат готови да се жертвуват за всички. Разликата между петата и шестата раси е тази, че петата раса се мъчи да установи ред и порядък в света чрез пушки и топове, чрез насилие, а шестата раса — чрез Любовта и Божествената Любов ще бъде мярка за всичко в нея. Тогава ще се смекчат сърцата на хората и ще има подем в еволюцията им.

Сега народите не могат още да влязат в шестата раса, докато не ликвидират със своята карма и затова са тези страдания сега, за да ликвидират с натрупаната карма. Те се спъват още, защото не искат да се откажат от старото. В шестата раса няма да има кражби, затвори и престъпления. В тях ще се развие шестото сетиво и хората ще виждат и отпред и отзад. Бялата раса сега е слязла вече до дъното и не може да отиде по-долу, а ще почне значи да се повдига, но не тя, а нейното дете - шестата раса. Хората от шестата раса ще имат красиви и правилни форми и сега в бялата раса се приготовляват формите на шестата раса, т.е. — има вече типове от нея. В шестата раса ще има дълго съществуване, там ще имат хората добри условия за растеж.


  Разговори с Учителя - Боян Боев (1883 – 1963)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ