НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

26. РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ НА МУСАЛА 1929 г., юли

  Разговори с Учителя - Боян Боев (1883 – 1963)
Алтернативен линк

РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ НА МУСАЛА 1929 г., юли


Когато човек работи върху себе си, това е приготовление за служене на Бога и пак може да се вземе за Божествена работа. Човек трябва да отвори вътрешния си извор (разумността) и да работи в духа на свободата (без принуждение). Връзката си с Бога той постоянно трябва да я прави (подновява), всеки ден, непрекъснато. Когато човек почне да служи на Бога (да работи между хората), тогава той ще влезе във връзка с всички напреднали същества, които Му служат, защото ще бъде в хармония с тяхната дейност — Бог е един и съдържа всичко в Себе Си.

Славяните сега трябва да възстановят истинската си набожност и Любовта у тях трябва да потече, като някое море, като океан. — Бог е огън, който твори и създава за ония, които разбират, а за ония, които не разбират е огън всепояждащ. Да влезем във връзка с Бога ще каже, да вземем пример от Него и да правим това, което прави Той и напредналите същества, да работим като тях.

Не се стремете да правите хората доволни, но давайте всичко умерено. Който издържа — побеждава, трябва ви издръжливост. На екскурзия трябва да имате термос. На Петровден има специфични енергии от Слънцето. В еднообразието човек погрознява. Човек като остарява, би трябвало да се разхубавява духовно. Благодарете на Бога, че ви е дал живот и имайте търпение, за да се изчистите. А за това се изисква издигане на съзнанието ви и вяра — Бог воюва заради нас и понякога ни отстъпва. Той бди над нас и ценните неща никой не може да ни ги вземе (качествата). Във всяка ваша екскурзия и ангелите и светиите вземат участие. Божиите пътища са неузнаваеми.


  Разговори с Учителя - Боян Боев (1883 – 1963)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ