НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Между два свята

  Разговори на Ел Шадай - Боян Боев (1883 – 1963)
Алтернативен линк

Между два свята


- Сега човек трябва да развие шестото сетиво, за да има прозрение. То ще допринесе и на другите сетива, една нова струя ще се внесе в живота.

Вие се запознавате с един астроном. Като се запознаете с него, практически каквво ще научите? Много теории може да научите, но същественото за да научите, трябва да видите звездите с телескоп. Докато дойдете до телескоп! Това се отнася и до развитието на шестото сетиво.

В нас сега се образува шестото сетиво, а има и други шест сетива, които трябва да се развиват. Човек има 12 сетива.

От видимото отиваме към невидимото.

Има първа октава на светлината. Втората октава на светлината е в невидимия свят. Между двете октави на светлината, на границата на физическия свят има една тъмна зона. При упражнения за шестото сетиво, като дойдете до тая граница, всичко става тъмно, защото минавате през тъмната зона; като се минат 1-2 минути, явява се нова светлина, влиза се в друга, мека светлина. Това е втората октава на светлината. Това всеки може да направи, но трябва ръководство, за да не се уплаши човек. Като се връща човек във физическия свят, от горната октава в по-долната, пак ще мине тая тъмна зона.

Физическият свят е част от духовния свят. Ако разглеждате тези два свята като различни светове, ще изпаднете в противоречие. Например виждате във видение красива планина и мислите, че е фантазия, плод на вашето въображение, после виждате хора, виждате, че се движат, но не говорят. Щом не говорят, не сте в реалния свят. Когато хората ви говорят, тогава сте в реалния свят.

Преди да влезете в красивия свят, ще ви нападнат чудовища, страшилища, призраци. Това е преминаване през тъмната зона. И като ви нападнат, вие можете да избягате. Но трябва да минете през този свят, за да отидете в красивия. Те нищо не могат да ви направят, но ако се поколебаете, ще изгубите. Не трябва да се разколебавате! В разколебаването на съзнанието е всичкото. Като влезете в тази тъмна зона, ще ви гонят лошите духове и ще се нахвърлят върху вас. Това е един голям изпит. Там е последната инстанция и след това ще се отворят вратите.

Като преминавате през тъмната зона ще чуете най-обидните думи, които никога не сте чували на Земята. Това се дължи на тъмните духове. Няма да остане нещо свято, което те да не опетнят. Ще срещнете тези противоречия. Тогава ще се научите да затваряте слушалките на телефоните. Тази опитност ще я имате.


  Разговори на Ел Шадай - Боян Боев (1883 – 1963)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ