НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Библията - свещена книга, но не съвсем

  12 беседи астрологични беседи с Николай Дойнов 1993г. - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

БИБЛИЯТА - СВЕЩЕНА КНИГА, НО НЕ СЪВСЕМ...


Много вярващи хора днес се сблъскват с въпроса защо Библията отрича кармата, прераждането, ясновидството, астрологията, лечителството, след като в чистото Христово учение се говори и за инкарнация, и за ясно виждане. Къде става разминаването?

Библията наистина е една велика книга. Мойсей е бил истински пророк и посветен и всичко, написано от него, има истинска стойност. Но това са само първите глави, Битието. След това много земни хора са се намесвали, дописвали и преправяли Библията и от свещена книга са я превърнали постепенно в история на еврейския народ след изселването му от египетските земи. Не ви ли прави впечатление, че в нея има много жестоки събития, твърде наивни предположения, че апостолите са дванадесет, а са запазени евангелията само на четирима, от които най-хубаво е евангелието на Йоан (най- приближения ученик на Христос), но именно то е сложено последно. А къде са останалите? Дали в тях няма неща, които не са били угодни на църквата? Знае ли някой на кой църковен събор какво е отпаднало, какво е добавено?

Аз лично не знам, но пък зная от други древни книги някои подробности, които сигурно ще ви бъдат интересни и ще ви накарат да са замислите. В Библията пише: „Създаде Бог Земята и небето. Земята беше безлюдна и пуста“. А за небето - нито дума? Знаете ли защо? Пет века преди Христа във Вавилон царувал един велик и мъдър владетел - Навуходоносор II. Той знаел, че богатството се крие не в злато, платове, роби и други материални блага, а в сивото вещество на човека. Колкото повече умни и интелигентни хора имаш около себе си, толкова си по-богат. Затова след като освободил еврейския народ от египетско робство, той поканил във Вавилон известни еврейски първенци, надявайки се, че те ще допринесат нещо за вавилонската култура и наука, които и без това били на доста високо равнище. Вавилонската кула тогава била университет на всички науки, предимно на астрологията и астрономията. Тук му е мястото да припомним, че всъщност вавилонците били потомци на древния халдейски народ, населявал прекрасната земя Едем, смятана за Рая на Земята. В Едем се родил и създателят на астрономията и астрологията - великият Учител Ис Саабей бен Аадес. Именно той изчислил, че Едем ще потъне и посъветвал сънародниците си да се изтеглят от там и да се преселят в покрайнините на Арабския полуостров. Те го послушали и така се спасили. Последователите му, които се наричали саабеисти, преподавали учението му във Вавилонския университет, където издигнатите люде от всички околни царства пращали синовете си да се учат.

Именно тук еврейските първенци прочели думите: „Създаде Бог Земята и небето. Земята беше безлюдна и пуста“, които по- късно записали и в Библията. Но за небето или не са успели да прочетат, или не са го разбрали, фактът, че в интелектуално отношение те били доста по-назад от вавилонците, се потвърждава и от обстоятелството, че по време на посещението си те приели, че хората във Вавилон така се възгордели (вероятно от явно по-големите си познания), та решили да издигна кула, висока до небето, за да достигнат Бога. Но Бог им се разсърдил за това и размесил езиците им, за да не могат да се разбират. Звучи доста наивно, нали? А истината е много по-проста. Както вече споменах, по това време Вавилонската кула всъщност представлява международен университет и в него действително всеки в началото говорел на родния си език и трудно се разбирал с останалите. Колкото до небето, то така си и останало незабелязано за еврейските първенци, защото човек вижда само това, което знае. В свещените книги на други велики учители, например „Зента Веста“ на Заратустра - създателят на персийската религия, небето се описва като свята на свещени преживявания, щастие, радост, живот.

Знаете, че Библията и официалната църква отричат и заклеймяват астрологията. И това, след като именно учениците на Саабей предсказват раждането на Христос! Наблюдавайки небесната сфера, те първи виждат Витлеемската звезда (тя не е нищо друго, освен точен съвпад на Марс и Юпитер - доказал го е Йоханес Кеплер). Саабейстите добре знаели, че ако човек има в хороскопа си такъв съвпад и е надарен с интелигентност, той притежава и дарбата да ръководи. И понеже съвпадът ставал в съзвездието Риби, а под него е била юдейската земя, те предсказали, че в тази земя се ражда велик, много велик цар. И тръгват да му носят дарове - не злато, не платове и съдове, а най- ценното си съкровище - плочките, на които били записани законите на Хамурапи (най-великия вавилонски цар, живял 17 столетия преди Христа)...

Чудесно е да знаете всичко за живота на Христос, за историята на еврейския народ. Всеки две хиляди години на Земята идват велики пратеници на Световното Бяло Братство, които подтикват човечеството да направи нова крачка по пътя на еволюцията. Такива учители са били и Кришна, и Иисус. На нашата земя също са идвали такива Учители - Орфей, Боян Мага, Бейнса Дуно, но знаем ли ние, българите, достатъчно за тях?


  12 беседи астрологични беседи с Николай Дойнов 1993г. - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ