НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Спиритизмът

  Разговори на Ел Шадай - Боян Боев (1883 – 1963)
Алтернативен линк

Спиритизмът


Стана въпрос за духовете. Учителя каза:

- Човек трябва да изпитва духовете от Бога ли са, т. е. дали работят за Бога или за себе си. Нисшите духове са заблудили човечеството, т. е. турили са го в крив път и то търси нещата там, дето няма да ги намери.

Спиритизмът е една опасна област. Дошли баба ти и дядо ти, говорят ти, а за теб минават като духове на светии и ангели. Аз виждам около тях ангели с черен цвят. Никакъв ангел не е това. Веднъж попитах едного, чрез когото се проявявал някой дух, коя глава чета. Духът каза 26-та. Аз четях 11-та.

Много от тъй наречените духове са „грамофонни плочи". Когато ти говори някоя „грамофонна плоча", не й отговаряй.

Един възвишен дух като дойде, ще ти каже: „Като пътуваш по този път, след пет километра ще срещнеш един човек. Той ще направи това и това. В дома му ще спреш." И ти описва вярно целия път. И става така, както той разправя. А когато някой път ти казват и нищо не става, тогава си при „грамофонните плочи".

Хора, които имат по-слаби трептения, могат да бъдат обсебени от нисши духове, а които имат по-силни трептения, те са оградени спрямо тези нисши същества.

Когато някой казва: „Духът ми говори", трябва да се знае, че има и лъжливи духове. Затова трябва да се проверява.

Нисшите духове изкушават хората. Лошият дух ще те тури на топа на устата и ще гледа да не го хване законът. Много от човешките подозрения, съмнения, кавги се дължат на тези нисши духове.

Спиритизмът не е за Изгрева. Ние сме минали в една по-висша фаза. Спиритистите ако искат, могат да работят в света, но не между нас на Изгрева. Сега аз ви водя по най-безопасните пътища.


  Разговори на Ел Шадай - Боян Боев (1883 – 1963)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ