НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

СВЕТЛИНАТА

  900 Мисли на Учителя - Лалка Кръстева (1927-1998)
Алтернативен линк

СВЕТЛИНАТА


* Светлината се проявява на Земята, но тя не идва от Земята. Светлината, която виждате, е отражение на Слънцето. Слънчевата светлина пък е отражение на друго Слънце. Между нашето Слънце и истинското Слънце има едно тъмно Слънце, което поглъща всичката светлина. Докато дойде на Земята, светлината претърпява няколко превръщания: светлината на истинското Слънце се поглъща от тъмното; светлината на тъмното Слънце се поглъща от нашето и то я предава на Земята.

* Външната светлина, която виждаме, е резултат от мисълта на възвишените същества, които са над нас - тя излиза от очите на тези същества.

* Тъмнината е произлязла от света на тъмните същества, а светлината - от света на светлите същества. Цялото човечество е под неизбежното влияние и на едните, и на другите. Светлите същества са завършили своята еволюция и сега поддържат света, слизат на Земята от високите светове, за да ни помагат. Правят големи жертви, понеже разбират Божиите закони. Тъмните сили искат да заробят човека, да го върнат назад в развитието му, понеже иначе не могат да се въплътят, а те искат чрез въплътяване в хората да подобрят своето положение.

* Всяка светла мисъл е едно възвишено същество, един ангел, който временно обитава в човека. Засега учените изучават светлината в нейните най-прости проявления. Те не подозират, че тя носи известни мисли със себе си.

* Обидил те някой - трябва да можеш да се овладееш, да можеш да разтопиш обидата и да ти стане приятно, като че ли тя не се отнася до тебе. Ако ти се движиш с бързината на светлината, кой ще те обиди? А светлината не минава ли през най-нечистите места? Навсякъде прониква тя, но не се опетнява.

* Светлината се привлича от тела и съзнания, които са високо организирани. Кротките хора носят светлина, с която Земята се обработва. Кротките привличат Божествената светлина и я отразяват навън. Те са светещи. Не са малодушни, както се мисли обикновено, а са разумни.

* Хората имат светлина отвън, но не и отвътре. Един от старите библейски пророци казва, че те посред бял ден се препъват, значи нямат вътрешна светлина. Когато човек посред бял ден се препъва, той или няма светлина в своя ум (виделина), или му липсват органи, чрез които да възприема светлината, или е сляп, или някъде умът му се е отвлякъл.

* В Природата има смъртни и безсмъртни трептения на светлината. Има смъртни и безсмъртни трептения на топлината. Ако човек може да постави тялото си, както и мозъка си под действието на безсмъртната слънчева светлина и топлина, той ще бъде във връзка със съществата от висшите светове, ще приема и новини от Слънцето.

* Физическата светлина се пречупва, но има една астрална светлина, която не се пречупва на физическото поле. Където пада тази светлина, предметите стават невидими. Ако облеете човека с нея, той става невидим.

* Великите истини на живота мъчно се пренасят на Земята, защото са нужни специални среди и специални методи, за да се предадат на достъпен език на хората. Един ден ще бъдат достъпни за тях. Това ще стане, когато хората научат законите на Светлината и влиянието й върху човешкия организъм, както и влиянието на различните цветове.

* Светлината движи кръвта. Нашето кръвообращение има ритъм, който се дължи на космическата, на електрическата енергия. Електричеството е една форма на светлината. Светлината е импулс на Първичната причина в света. Тя изпълва цялото пространство.

* Светлината съдържа в себе си не 7, а 12 цвята, 12 извора, 12 вида материя, необходима за създаване на човешките добродетели.

   Земята е обвита с 12 обръча или сфери, които представляват особен род трансформатори на слънчевата енергия.

* Всичко е в светлината. Ако ти можеш да сгъстиш светлината, ще имаш храна. Ще дойде ден, когато хората ще се хранят със светлина.

* Ако нямате отношение към животворните лечебни лъчи на Слънцето, няма да имате органическа сила. Няма да можете да растете, защото нямате връзка със зелените лъчи на светлината. Не можете да мислите, защото нямате връзка с жълтите лъчи на Слънцето, които дават подтик на мисълта. Нямате смелост, доблест, защото нямате връзка с виолетовите лъчи на Слънцето. Ако се свържете с тези лъчи, ще придобиете тези качества. Но трябва да вземете от Земята съответната материя. Защото слънчевите лъчи изискват проводници.

* Цветните лъчи на светлината са разумни същества, живи души. Червеният цвят е разумно същество, синият, зеленият и другите цветове - също.

   Всеки лъч на светлината е музика. Когато изгрява слънцето, из пространството се носи неземна музика.


  900 Мисли на Учителя - Лалка Кръстева (1927-1998)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ