НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | СПИСАНИЯ И ВЕСТНИЦИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

КНИГОПИС

  Съдържание на 3 бр. - 'Житно зърно'- година V - 1929/1930 г.
Алтернативен линк

КНИГОПИС

„Saturn Gnosis"

Напоследък излязоха от печат първите три книги на списанието „Saturn Gnosis", издавано от окултното книгоиздателство „Inveha" в Берлин. Списанието излиза в голям формат (1/4), всеки брой съдържа 3 печ. коли - разкошна бела хартия и най-малко по 3 големи четирицветни печатни оригинални окултни картини и магически многоцветни композиции. „Saturn Gnosis" е орган на окултната ложа „Fraternitas Saturni" в Берлин и цели да бъде един от големите вестители на идващата епоха на Водолея.

Ето какво пишат издателите му; „Розенкрайцерството, последното цвете от епохата на Рибите, трябва да се пренесе в кристално ясните закони на епохата на Урана. Сатурн, като пазител на Прага, трябва да бъде познат и обхванат в своите най-висши октави. Той трябва да се разбере от всеки един човек в смисъл на космически форми и творчески закони за еволюцията на цялото човечество."
Списанието се редактира от най-добрите окултни сили в Германия и странство. В него са застъпени всички окултни науки в едно ново осветление - от гледището на новата епоха на Водолея. Ето съдържанието на І-та и ІІ-та книги:


І книга

За първичната основа на света - от Пацитиус
Египетският „Ка" - от Трофимович.
Магическият всеобхват на одичните центрове в човека - от Йоханес
Меркуриевият символ - от Грегориус
Магия на идващата епоха от Грегориус
Човекът - от Майстор Терион
Видения на Хеопс, I, - Белегът на третата врата, (четирицветен печат)
Светът на приготовлението - (графичен художествен печат)
Яков Бьоме - (портрет)

II книга

Звездният човек - от Пацитиус
Рожденият ден на Парацелзий - от Велов,
Днешното Розенкройцерство - от Грегориус.
Физико-магични въздействия чрез висше влияние и етерни токове — от Йоханес.
Културните епохи в астрологично разглеждане - от Грегориус
Майсторство (Учителство) - от Майстор Терион.
Видения на Хеопс. II - Белегът на първата врата - (четирицветен печат),
Мистикът Парацелзий - (портрет)
Атлантида
Всека отделна книга струва 5,50 мк. заедно с портото и се доставя от ок. книгоиздателство „Inveha" – Berlin W 62, Kleist-strasse, 6; „Saturn Gnosis" наред с големите окултни списания във Франция, Англия и Америка застава като един мощен светилник в пътя на новото. Това, което той изнася и ще изнесе, е от голяма духовна стойност. Списанието е за препоръчване на всекиго, който има горещ интерес към изграждащото се ново.
Е.К. - Берлин.


Астрология от Сефариал. № 4 от библиотека „Водолей”, София, Булевард „Дондуков", № 16 - София. Цена 40 лева.
Това ценно издание на библиотека „Водолей" е първото съчинение от този род на български. Това съчинение е ценно и затова, защото авторът му Сефариал е един от най-вещите лица в света днес по този въпрос. „В сбита, но нагледна и ясна форма, авторът запознава читателя както с теоретичната, така и с практичната страна на въпроса. Книгата е снабдена с хубав предговор, в който се говори за основните истини на астрологията и се дават ценни упътвания, които подготвят читателя за разбирането на книгата. Препоръчваме я на нашите читатели.


  Съдържание на 3 бр. - 'Житно зърно'- година V - 1929/1930 г.
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ