НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | СПИСАНИЯ И ВЕСТНИЦИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

РЪЦЕТЕ НА АНДРЕ МЕЛЛОН И НА БОБИ ДЖОНС

  Съдържание на 9 и 10 бр. - 'Житно зърно' - година ХІ – 1937 г.
Алтернативен линк

Ръката на Андре Меллон


Публикувано изображение



Един друг умствено-динамичен натюрел имаме в Андре Меллон. В него умът преобладава над динамичното. Ние познаваме Меллон, големият финансист и богаташ на САЩ. Той е бил вече един от най-богатите хора в света, когато е бил повикан да застане начело, на финансите на Съединените Амер. държави. По времето на президентите Хардинг, Кулидж и Хувер е бил държавен секретар на съкровището. През 1932 год. е бил пратен като пълномощен министър в Лондон.

Звездата на Аполоновия хълм, непосредствено под основата на едноименния пръст, както и клончето, което от линията на Сатурн се насочва към Аполон, говорят твърде ясно за големия успех във финансовия живот на Андре Меллон. Звездата на Аполоновия хълм сведочи, въобще, за големи постижения в живота. Те могат да бъдат постижения в областта на изкуствата, науката и пр., но винаги са свързани с материални успехи.


Ръката на Боби Джонс


Публикувано изображение




В лицето на Боби Джонс, ние разпознаваме още на пръв поглед двигателния натюрел. В неговото продълговато лице, силно развити форми (костна система) и мускули, се чете характера на човек с дълбоко чувство към делото, към което има едно непосредствено отношение. В него любовта към делото създава живата интуиция кое кога и как да направи. Джонс не е чист натюрел. Към двигателното, динамичното у него се примесва и умственото - той е едно хармонично съчетание между двигателен и умствен натюрел. Високото и пластично чело, носът и оживените от мозъка мускули на лицето му, говорят красноречиво за умствения дял в неговия натюрел. На ръката му виждаме характерно потвърждаване на казаното вече - на неговия двигателен и умствен натюрел. Линията на ума, която у чистите умствени типове отива винаги към лунната издигнатина, тук извива към Марсовото поле.


  Съдържание на 9 и 10 бр. - 'Житно зърно' - година ХІ – 1937 г.
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ