НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

153. Скъпоценните камъни са деца на много възвишени същества

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

153. Скъпоценните камъни са деца на много възвишени същества


Някое възвишено същество ви носи като скъпоценен камък на пръста си и казва: "Как не ме разбира!" Скъпоценните камъни са деца на много възвишени същества.


Ако една мома предпочете един момък пред другите, тя не е вече идеална за мен. Тя не трябва да предпочита никой. Всички сме като едно цяло пред Бога. Ние сме в Бога - в Христа, но Той не е, не живее още в нас. Ако Той живее в нас, към всички ще сме пълни с любов и ще уважаваме всеки, защото ще виждаме Бог във всеки.


Остарявате, защото се държите за ръцете си, за очите си, за ушите си - човекът не е очите и пр., те са слуги и трябва да работят за него, а не ние да се свързваме с тези слуги и да ги смятаме за човека. Свързвайте се с това, което мисли и чувства във вас, не с вашите слуги.


Всичко е в температурата, в топлината ви - на 33 години има най-умерена топлина. Числото 33 е примирение на брата със сестрата, умът и сърцето работят заедно в хармония."


Учителят ни предупреди, че скоро идва матура. Сега, след цели 33 години откакто ни каза тези думи, мога да кажа, че всички бяхме подложени на матура и още я държим. Изпитваха ни по всички линии на живота. Трябваше наистина голямо търпение да имаме, за да издържим матурата.(Забележка: Изгревът е разрушен през 1972 г., след което започва построяването на чуждестранна легация. Така се получава 1974 от сбора на 1941+33=1974) Най-много се изпита нашето търпение. Но преди да каже думите за матура, Учителят каза: "Сега имате едно скъпоценно камъче, но то си мисли: колко страдания, колко сълзи съм проляло, докато стана такова камъче. Но, ако е отхвърляло тези страдания, то е щяло да остане обикновено. Сега, като го погледнеш при мъчнотия, то ще ти казва: "Търпение".


На 6 декември имахме братска вечеря в салона с ориз и хляб. Учителят бе на трапезата, на която сядаха по-старите братя. След вечерята се изнесе концерт. На 22 март и 22 септември винаги имахме братска вечеря с наряд. Но този път вечерята беше само една братска среща.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ