НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

24. ПЪРВОРОДСТВО ЗА ПАНИЦА ЛЕЩА

ТОМ 4
Алтернативен линк

24. ПЪРВОРОДСТВО ЗА ПАНИЦА ЛЕЩА


Тази история е описана от Мария Тодорова: „Самозванецът" в том I на „Изгревът" от стр. 300-308.Там е описана историята за френската палатка, в която Учителят не пожела да влезне. Същата история е описана от Борис Николов в „Палатката на французите" на стр. 173, том III. Огорчението на Учителя се състои в това, че българите винаги си продават първородството за паница леща. Тук, в Школата на Учителя, по Неговото време се получи същото. В днешни дни то отново се повтори. Ето как стана това:

а. От 1980 г. до 1990 г. Михаил Иванов от Франция нееднократно бе правил опити да привлече на своя страна някои младежи, като ги обсипва с подаръци. Така той изпрати на няколко лица долари, за да си закупят касетофони срещу долари от КОРЕКОМ, мястото, откъдето единствено те можеха да си купят срещу валута. Имената на тези лица ги знаем, защото те сами се хвалеха с подаръците на Михаил Иванов. Всички до един се закачиха за него и те отпаднаха като последователи на Учителя Беинса Дуно. Бяха закупени срещу подаръци. Не цитирам имената им по съвсем други съображения, а не че не ги знаем.

б. От 1990 г. до 1993 г. центровете на Михаил Иванов в чужбина успяха да примамят музикантите, последователи на Учителя и да ги поканят на гостуване у тях. Бяха им платени пътните разноски, някои получиха хонорари, други подаръци, затова че изнесоха концерти по музика на Учителя Дънов. Някои от тях, като се върнаха, внесоха парите в Братската каса, но други не ги внесоха и без да искат, станаха застъпници на методите на Михаил Иванов. Бяха си продали първородството за паница леща, защото някои от музикантите там научиха, че музиката, която те свирят, била музика на Михаил Иванов, но не протестираха, защото бяха техни гости и на техни разноски.

в. От 1990-1995 г. на книжния пазар в София бяха преведени брошури от френски на български от Михаил Иванов, на които бе написано - Омраам Ми хаел Айванов. На някои от брошурите бе написано заглавие „Високия идеал" и други познати заглавия от книги на Учителя. По този начин се опитваха да подлъжат читателите с познати заглавия на Учителя Петър Дънов. Това е една тактика на михайловистите да подменят Словото на Учителя с произведенията на Михаил Иванов. В това имат успех, защото бившето ръководство направи официална изложба от книги на Михаил Иванов в Народната библиотека. През 1995 г. с помощта на Управителния съвет, начело с Благовест Жеков бе съдействано на французите, които подариха на Народната библиотека 38 книги на Михаил Иванов на френски, издадени от Михаил Иванов във Франция. А забележете, че според официалния каталог на Народната библиотека, там няма такава бройка томчета от беседи на Учителя, издавани до 1950 г., докато е имало свободен печат. Какъв е изводът? Вместо да заредят Народната библиотека томчета с беседи на Учителя и да направят пълно те-чение, то сегашният Управителен съвет зарежда Народната библиотека с томовете на Михаил Иванов. Всеки един служител се познава по Господаря си. Тук случаят е същият. Първородство - за паница леща.

А за илюстрация на казаното ще споменем, че през есента на 1995 г. михайловистите в България пуснаха издадени брошури на български от Михаил Иванов, като на всяка брошура - книжка пише: Омраам Микаел Айванов.

Тези брошури ги изпратиха безплатно по братствата в България. Ще цитираме:

1. Отговори на някои отделни въпроси.
2. Човекът и Космическия организъм.
3. Задължението да бъдем щастливи.
4. Духовна личност и общество.

А издателите от България в неговата кратка биографична справка пишат следното: „Духовни центрове, в които слънчевата наука на Учителя Петър Дънов, актуализирана и доразвивана от Учителя Микаел Айванов достига до хората" Край на цитата. И край на измамата! Това е постановка на Михаил Иванов, според който, до 1944 г. Миров Учител е бил Петър Дънов, а от 1945 -1980 г. Всемиров Учител е той - Михаил Иванов.

Благовест Жеков, който докара михайловистите от Франция, за да наводнят България с тези писаници, че Михаил доразвива Учението на Учителя.

г. От 1945 г. досега Михаил Иванов се титулува така: Омраам Микаел Айванов, Учител на Всемирното Велико Бяло Братство (Оmraam Мikhael Аivanhov, lе maitre de lа grande fraternite blanche universelle). Това го има на неговите книги и аз имам въпрос към Благовест Жеков, да отговори - на кой Учител той се кланя? Защото през м. юли 1994 г. той оглави една тричленна делегация със съпругата си и преводач Дина Станчева и посетиха във Франция центъра на Михаил Иванов. Пътните разноски и всички разходи бяха за сметка на французите. В „Братски живот" № 2 от 1995 г. беше поместена обширна информация за тяхното гостуване. Беше споменато, че се изпълняват песни на български от песните на Учителя и се играе Паневритмия, но никъде не бе споменато, че Паневритмията се играе в съвсем друго темпо и че на техните събрания се четат произведенията на Михаил Иванов. Нито дума за това, че има Слово на Учителя Петър Дънов. Беше публикувано едно писмо на Учителя от 8.ХI.1937 г. до Михаил Иванов. Това писмо има своя история и тя е публикувана в „Изгревът" том I, стр. 305-308 и което е най-важното, няма нищо общо с постановката на Благовест Жеков, който заради едно гостуване във Франция стана застъпник на михайловистите в България. А баща му беше опонент на Михаил Иванов. Къде беше баща му, къде отиде синът му!

д. През 1995 г. от 8 до 16 юли, след поканата на Благовест Жеков, в България гостува една група от 120 души от центъра на Михаил във Франция. Беше организиран един грандиозен концерт по всички правила. Беше задействана реклама по радио и телевизия, по линията на различни франкофони с плакати, устни покани. Организацията бе безупречна, защото се финансираше от французите и се заплащаше във валута. Изскочиха всички Михайловисти и възхваляваха до небесата Михаил Иванов. Залата бе препълнена от 1200 човека публика. Хорът на французите бе идеално подготвен. Явиха се с изключителна сценична подготовка, със съответна подходяща режисура, хористите бяха облечени с вкус и блясък от разкошни цветове, наподобяващи цветовете на дъгата. Изключителна подготовка на гласове, обиграни, знаещи своя репертоар, с изключително музициране, направлявани вещо от трима диригенти. Всички останаха замаяни и зашеметени от необикновената гледка и невероятното музикално изпълнение на песните, граничещо с висок професионализъм. Концертът завърши с нестихващи овации, с бис, съпроводен от възторга на 1200 зрители и слушатели. След това започнаха хвалебствия и превъзнасяния, които стигнаха до ушите на мнозина, неприсъствали на концерта. Концертът бе записан на видеофилм и след това мнозина можеха да го видят и чуят. До тука добре. Но...

Онова, което пяха французите на български, не бяха песните на Учителя. Това бяха чужди по дух хармонизации, които нямаха нищо общо с Духа на песните на Учителя и с Духа на Неговото Слово. Но затова никой от българските музиканти не смее да спомене. По този въпрос е описано в „Изгревът", том I стр. 109.„Чужди по дух хармонизации", както и на стр. 111. "Чужди по дух хора". Затова всеки трябва да си прочете тези неща и след това да прегледа на видеофилм целия концерт. Да, книгата я има, но михайловистите укриха видеозаписите от концерта, макар че обещаваха, че ще се продават свободно. А защо? Вероятно има причина. И което е най-ин-тересното, нито един от музикантите, присъствали на концерта, не посмяха и досега не са написали нито един ред като музикална рецензия, от гледна точка на техния професионален ценз, за изпълнението на концерта на французите. Няма да го направят и не смеят да го направят, защото има запазени записи и всеки може да провери. Ето, това е методът на михайловистите. Показаха изключителна организация, изнесоха един изключителен концерт с превъзходно подготвени гласове, но пяха „чужди по Дух хармонизации" на песните на Учителя и този Дух вече тръгна по България, разнесен с аплодисменти и овации и всички ще видят след това последиците, какво значи измяна към Словото на Учителя и към песните на Учителя. Защото окултни закони управляват Школата Му.

е. На стр. 382 на „Изгревът", том III е отбелязано, че през есента на 1995 г. българските музиканти трябваше да реализират един Завет на Учителя и да изнесат един концерт в зала България от Негови песни. И вместо това да го направят и първо българите да изнесат такъв концерт в зала България, то някои се продадоха за „паница леща" и докараха французите да изнесат първи такъв концерт в зала България и да изпеят на българите „Чужди по Дух хармонизации" и да докарат Духът на Михаил Иванов, Духът на Омраам Микаел Ай-ванов, който е представител на Черната Ложа и по-подробно: виж на стр. 308 от „Изгревът", том I. А този, който ги докара, бе Благовест Жеков с неговата съпруга. Същото бе отразено подробно в „Братски живот" № 6 от 1995 г.

Мога ли да запитам, защо си продадоха първородството за „паница леща" и докараха французите, те да излязат първи в зала България? Чакам отговор.

ж. Многобройната френска група бе надлежно инструктирана от някой българин, и то Михайловист и всички казваха едно и също нещо: „Ние сме ученици на Михаил Иванов, а Михаил Иванов пък е ученик на Учителя Дънов". Изключителен ход за заблуждение на наивници. Но до вчера Михаил Иванов говореше друго, а неговите последователи, когато дойдоха през 1993 г. на Рила, говореха точно обратното, че Михаил е Мировият Учител. И понеже излезна „Изгревът", том I, то мнозина видяха как са нещата. Но последователите на Михаил Иванов в България, воглаве с Благовест Жеков, се опита да организира всички музиканти, за да се подпишат под едно възвание срещу мен. Някои от музикантите, с които съм работил, отказаха да подпишат. Но други, които бяха гостували на михайловистите в чужбина и бяха получавали хонорари и подаръци, се подчиниха и се подписаха. И оттам започна падението на едно талантливо поколение музиканти. Целта на организираната атака на Благовест Жеков бе да се отхвърлят поредицата от томове на „Изгревът", които бяха излезнали, за да се разчисти пътя на михайловистите,, които идеха на концерт в България. Ето това е важното да се знае. И да се помни.

з. След зашеметяващия концерт от французите, българските музиканти решиха да им покажат какво могат пък те като изпълнители и затова решиха да изнесат един концерт на французите в хотела, в който бяха отседнали. А това беше хижа „Монтана" на Витоша. Онези, които се явиха, бяха Йоанна и Георги Стратеви, Благовест и Елена Жекови, Божанка и Петър Ганеви, Добринка Ставрева, Емил Съев, Ина Дойнова, Петю Цанов.

И по такъв начин всички музиканти влезнаха във „френската палатка", в онази палатка, в която Учителят не пожела да влезне през 1939 г. Вместо музикантите да направят същия концерт в зала България и да поднесат музиката на Учителя така както се е изпълнявала по времето на Школата на Учителя и да напълнят залата с 1200 души зрители, то се завряха в онази планинска хижа, където бяха отседнали французите, която се равнява символично на „френската палатка" и така си продадоха първородството за „паница леща".

И което е най-важното - аз лично предупредих музикантите да не позволяват михайловистите първи да влезнат в зала България. Не послушаха. Предупредих ги да не влизат в онази хижа и да се излагат и да се компрометират, защото Учителят не пожела да влезе във френската палатка. Отново не послушаха. Направиха си своя погрешен ход под чуждестранно давление.

Затова условията на това талантливо поколение, които трябваше да работят до 1999 г. ще бъдат отнети, поради нарушаване Волята на Учителя Дънов. А как това ще се сбъдне, всеки ще има възможност да го провери.

Главната вина за докарване французите - Михайловисти в България носи Благовест Жеков. И той ще понесе последствията за това. Той докара „Чужди по Дух хармонизации в България", а това е Духът на Михаил Иванов. Духът на Михаил Иванов няма нищо общо със Словото на Всемировия Учител Беинса Дуно и с Неговата Школа. Всички, които се подчиниха на своя цар Михаил Иванов имат вече свой господар и това е Духът на самозванеца Михаил Иванов. А това е Духът на Заблуждението.

А моят цар е облечен със Святия Дух и носи Словото на Бога и се нарича Всемировият Учител Беинса Дуно. И аз съм този, който ви показа кой е Всемировият Учител Беинса Дуно и на стр. 41 от том II на „Изгревът" ще може да прочетете кои са дванадесетте скрижали на Беинса Дуно. Ще цитирам 12 скрижал: „Всемировият Учител е изпратен като Божи Цар и Свещеник Христос, Господ на Господарите, за да стори Волята на Вечният Бог Йехова, Отец на Бъдните Векове, Господ Славний, Силний, Господ на Любовта Всьо и във Все. Всемировият Учител на Вселената е БЕИНСА ДУНО. Амин."


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ