НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

365 Растенията са складове на слънчева енергия на Земята

VI. Разни срещи ТОМ 33
Алтернативен линк

365. РАСТЕНИЯТА СА СКЛАДОВЕ НА СЛЪНЧЕВА ЕНЕРГИЯ

НА ЗЕМЯТА


- Но не забравяй господине, че Бог и в подигравката помага, но да си продължа мисълта: - Растенията отлично знаят да обработват светлината, и да я превръщат в храна. Тези способности от тогава и до сега са запазени в човека. Ние, остава сега само да си спомним за това изкуство. Във всеки човек има всичките видове растения и животни, не само това но във всеки човек има свои представители и всеки минерал, който се среща по лицето на земята. Това нещо е загатнато в най-великата книга на света - Библията. Там е казано, че Бог направил човека от кал. А какво представлява храната на растенията? - Растенията са складовете на слънчевата енергия на Земята.

Брата възторжено погледна сестрата, а тя му хвана погледа, отнесе го към количката и после към трапезарията.

- Истина е, че аз трябва веднага да закарам хляба, това сега е най-важното. Но нищо, по-добре е да закъснее обеда на сто души, но да се даде светлина на една душа! Не оставя ли пастира цялото си стадо овце, и не отива ли да търси едната загубена овца?

И отново заобяснява на Андрей: - Христос казва в Господнята молитва: „Отче наш, хлябът, който ни го даваш всеки ден, дай ни го и днес..- Ето, както виждате, още едно основание защо трябва да се дава хляба без пари, защото Бог го дава. Сега яж от Божествения хляб и бъди благослсвен!

Андрей се подчини, отчупи си един залък и почна да яде, като си мислеше за всичко, което му каза.

Когато братът с количката отмина към Салона, Андрей му извика:

- Господине, брат, как се казвате? - Брата отново остави количката, и от там почна отново да обяснява:

- Аз не съм господин, аз съм брат Деветаков. Знаеш ли какво значи числото девет? Когато това научиш, тогава ще ме познаеш кой съм сега и през вековете!

- Но хляба е много сладък, и аз искам да си купя един цял хляб.

- Казах ти вече, хляб не продавам! Днес повече хляб не мога да Ви дам, защото трябва да лиша от хляб други, но хляба, който ти давам за днес ти е достатъчен, пък за довечера и утре не мисли - Бог е помислил за тогава. Без да съм ясновидец и пророк, казвам ти, че довечера няма да си легнеш гладен! - И пак хвана дръжките на количката, но Андрей продължаваше да му говори:

- Извинете ме, но аз не съм член на Братството Ви, живея в града. - Брата го прекъсна с доволен смях:

- Щом си дошъл на Изгрева в този хубав ден и хапна от този Божествен хляб, аз вече те заквасих - направих ти магия.

Христос казва: „Ако не ми ядете плътта и не ми пиете кръвта, нямате живот вечен.” Хлябът е Неговата плът, Неговото Слово, което като влезе в стомаха ти, обръща се на кръв и от там отива в мозъка ти и там прави чудеса.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ