НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

13. Благодарствено писмо към д-р Вергилий Кръстев, Светозар Няголов и цялата му фамилия (20.11.2004 г.)

Иванка Георгиева Лазева ТОМ 31
Алтернативен линк

13. БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

КЪМ Д-Р ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ, СВЕТОЗАР НЯГОЛОВ И

ЦЯЛАТА МУ ФАМИЛИЯ, 20.11.2004 г.


Благодаря на Бога, Учителя, че дойде на Земята българска и ни потопи в Своята Любов, Мъдрост и Истина!

Учителят присъства навсякъде и във всичко. Той продължава да ни учи, поучава и напътства чрез опитностите на братята и сестрите, описани в томовете на „Изгревът на Бялото Братство пее и свири, учи и живее".

А това знание го дължим на неуморния, всеотдайния и безпристрастен дългогодишен труд на д-р Вергилий Кръстев.

Чакаме с нетърпение издаването на XX том от „Изгревът", а има спънки, не може да се подвърже, не излиза. Защо? И отговорът дойде. Трябва да благодарим на Бога, Учителя, на този, който записа, съхрани и издава спомените на всички братя и сестри, живели при нозете на Учителя.

Благодарим ти д-р Вергилий Кръстев!

Благодарим ти за концертите, които организираш всяка последна седмица от месеца! Чакаме с нетърпение този ден, който е радост за душите ни. Ден, в който слушаме Словото на Учителя чрез опитностите на тези, които са били при нозете Му, чрез музиката, чрез общуването.

Ние всички израстваме и вървим напред в общия еволюционен път с томовете на „Изгревът" и концертите.

„Изгревът" е жив и сега и ти поддържаш огъня на живота му. Чрез летния концерт 2004 г., „Изгревът" се пренесе и в Русия. Много вълнуващо и незабравимо! Клоните на дървото се развиват, за да дадат своя плод.

Един клон от това дърво е фамилия Няголови.

Благодаря на Бога, че ги срещнах и ме приеха! Светозар, този стожер и изпълнител на Словото Божие в живота - външно скромен, неглиже, блести от чистота и светли мисли за света. Пример за подражание чрез нарядите, които прави всеки ден след 3 часа, и моли Бога за спасението на всички братя и сестри от духовната верига. Помага и напътства всеки, който го търси и пак скромно продължава по своя път.

Величка, мила и усмихната като малко дете, става твърда и неотстъпчива, когато трябва да се отстоява Истината, и точното прилагане и изпълнение на Словото на Учителя.

Косю и Любомир учат и четат и семейството си благославят.

Благодаря Ви и Бог да Ви благослови и с живот и здраве да Ви дари!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ