НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

210. Физическият и духовният свят са огледала, в които Божествения свят се отразява

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

210. Физическият и духовният свят са огледала, в които Божествения свят се отразява


Единственото нещо, което ни свърза с духовния свят, е работата. Връзката на духовния свят с Божествения е свободата, свободата те свързва с Божествения свят, а в Божествения свят имаме Истината - най-тежкото нещо в света. Тя нито се разлага, нито умира, нито се изменя. На земята по-красиво нещо от истината няма. Тя е свързана с работата на земята, свобода в духовния свят, а в Божествения свят-с красота.


Физическият и духовният свят са огледала, в които Божествения свят се отразява. Красотата на един човек е отражение на Божествения свят."


"Душата ми бе напъпила лилия, която чакаше топъл повей, за да открехне кристална чашка и погледне към слънцето. Дойде майски ветрец с нежен полъх, едва докосна бялата пъпка и тя усети жизнедатната струя на Любовта как изпълня сърцето й. Силен аромат излъчи тя, радостта й за разцъфналия нов живот прие в чашката си първия гост от слънцето - мощен лъч, донесъл песента на ангелите с диамантена колесница.


Видяха я светлите й братя от слънчевия свят и спряха за миг да й се полюбуват. А тя изпълни с уханието си топлия ветрец с благодарност, че й помогна да види слънцето." /Кратко есе от неиздадената книга "Светът без сенки" - авт. бел./


Това е отношението на душата ни към Слънчевия Дух, Който слезе да ни помогне на земята да разберем, че не сме земни, а слънчеви деца. Учителят казва: "И вие сте от слънцето, но сте забравили това, а аз зная. По какво се познава кой човек е от слънцето? - По добрия му живот. Хората от слънцето живеят добре. Който не е от слънцето, не живее добре. Едно време земята е била в слънцето, но по-късно се отделила от него. Казвам: всички хора са от слънцето, но са забравили това."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ