НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

23 - 14. ОКУЛТНИ СЛУЧКИ

Бялото Братство в град Ямбол. Георги Радев Дюлгеров. Как намерих и познах Учителя. ТОМ 10
Алтернативен линк

14. ОКУЛТНИ СЛУЧКИ


Бях магазинер в една подофицерска кооперация. Един ден идва един подполковник при мен и започна да ме разпитва от каква гледна точка съм вегетарианец. Помислих, че идва с лоши намерения, но все пак му обясних. Накрая ме попита за Учителя Дънов. Отговорих му, че проучвам неговото Учение. Тогава той ми каза, че имал сестра в Казанлък, негова последователка, която му разказала един случай.


Една сутрин, в неделя, когато се приготвяла за събрание, се почукало на вратата. Когато отворила, видяла Учителя. Поканили го и се извинила, че е още с работните си дрехи. Той седнал на стола и й казал, че сега часът е 9, а тя трябва да бъде в 10 часа на беседа в салона. Тя го изпратила и обещала да побърза. След това отишла в салона и попитала къде е отседнал Учителя, но никой не знаел за негс.


След този случай тя се заинтересувала дали в салона в София Учителят е държал беседа на тази дата. Отговорили й, че той е бил там и държал беседа. Тогава обясних на този офицер, че според окултизма, такива хора са свръхчовеци и могат да излизат от тялото си и да се движат с бързината на мисълта.


Марин Камбуров ми разказа следния случай: През един неделен ден Учителят и още двама братя били в Казанлък и излязли извън града на разходка. На връщане, вечерта, на една улица видяли събрани много хора. Станало някакво убийство. Учителят погледнал и продължил, а другите двама останали даразберат как е станал инцидентът. Разбрали, че убиецът и убитият били приятели, но пили в кръчмата и убийството станало след спречкване. Когато настигнали Учителя, той казал, че причината за убийството са двамата ходжи. На другия ден чули коментара за убийството.


Убитият участвал з Балканската война. Когато нашите войски напредвали към Цариград, в нашия тил се оказали две млади момчета - ходжи. Чудели се какво да ги правят и този човек, убитият, ги завел в гората и ги убил. Учителят видял тяхната намеса в случая.


Сестрата на моята съпруга е вегетарианка, но мъжът й е петдесятник. В тях идва на гости от София един от ръководителите на петдесятната църква. Вечерята, която му поднесли, била вегатарианска и се наложило да му обяснят причината. Завързал се спор. Доказвали му чрез пасажи от Библията, че той действа против Божия закон да не се убива.


Сутринта гостенинът разказал съня, който сънувал. Видял двама души да вървят. Единият бил Христос, а другият се казвал Петър. Петър се отделил и му дал една бонбона, като му поръчал да я даде на хазайката, защото бил доволен от мен. Тогава те му казали, че този Петър е тяхният Учител.


Петър Камбуров отива няколко дена преди събора в Търново да помогне за подготовката на лагера за гости. Трябвало да препокрият покрива на вилата. Задала са голяма буря. Учителят дошъл и попитал колко време още е необходимо за довършване на работата Отговорили му - около два часа. Тогава Учителят застанал срещу вятъра и идващия облак с протегната ръка напред и облакът престанал да се движи. Веднага след привършване на работата завалял проливен дъжд.


Борис Равноустов - сладкар от Ямбол, заболява от ухо. Най-добрият лекар в Ямбол, д-р Момчилов му препоръчва да си направи операция в Бургас. Борис чрез писмо иска съвет от Учителя, дали да се съгласи на операция. Учителят му отговоря, като му дава следния съвет: да направи съгряващ компрес от пресечено краве мляко зад ухото. Той изпълнява съвета, но резултат не получава. На другия ден получава второ писмо, с което Учителят му обяснява, че не е получил резултат, защото не е загрял добре мястото. След втория компрес ухото оздравява.



На един мой братовчед, железар, при работа в окото му влиза желязна стърготина. След лекарска намеса, превръзки, д-р Момчилов му казва, че окото му трябва да се извади. Тогава баща ми пак отива при Учителя за съвет. Учителят казва, че ако извади едното око, ще пострада и другото. Препоръчва му да направи млечен компрес на сляпото око. Окото му оздравява.


Написал: Георги Радев Ямбол - Варна


Забележка: Георги Радев е роден на 5.11.1895г., починал 1991 г. Материалът е представен от сина му Радко Радев.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ