НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

363. Хлябът е тялото Христово

VI. Разни срещи ТОМ 33
Алтернативен линк

363. ХЛЯБЪТ Е ТЯЛОТО ХРИСТОВО


Слушай, сега ще ти прочета друг цитат: „Питам, в кой Божествен кодекс пише, че хляба трябва да се реже с нож? Писано ли е някъде, че хората трябва да носят ножове?... В кой закон от Божествената книга е писано, че житото трябва да се мели на воденица, а полученото брашно да се меси на хлябове, които после да се пекат в пещи? Казвате: понеже нашите деди и прадеди са правили така, и ние ще вървим по техния път. Кажете ми, кой човек и кой народ за първи път е млял жито? Камъните през които минава житото, за да се мели, остават в полученото брашно своите отрицателни енергии, които се предават на хората. По същия начин железния нож, с който режат хляба, оставя своите отрицателни влияния в хората, които го ядат. Като изучавате живота на светиите, проследете дали те са употребявали ножове за рязане на хляба. Съвременните хора си служат с ножове и вилици, и минават за културни. Каква култура има в това?...”

Докато брата четеше, съвсем беше се приближила сестра Конова*, която внимателно слушаше.
[*Сестра Конова - виж „Изгревът”, т. 17, с. 715-717.]

- Кой е най-правилния начин за хранене - продължаваше братът - който природата ни е предоставила? Как храни майката своето дете? Детето употребява ли вилици и ножове, за да приема храната от майка си? Не, то туря устата направо на гърдата й и смуче. То не се нуждае нито от вилици, нито от ножове, нито от ръце даже, служи си с устата. Как храни птичката своите малки? - И тя им туря храната направо в устата. Искате ли и ние да приемаме храната си по този възвишен, чист начин, достатъчно е да концентрираме волята си, за да я приемем направо от въздуха.”

Братът престана да чете и почна да обяснява, че по този начин хората щели да се хранят чак през седмата раса.

- Сега коя раса е? - запита Андрей.

- И това ли не знаеш? - Пета. Както виждаш Учителя дава перспективи на живота и след 2 000 години.

Сестрата, която беше дошла и слушаше брата, забеляза, че Андрей гледа на брата като на луд, крайно ексцентричен, затова беше й много неприятно.

- Извинете ме брат - започна тихо, кротко и сдържано, но отвътре кипеше, че брата не разбира това - в трапезарията всички чакат да им занесеш хляб - вече разсипват супата.

Брата я изгледа малко недоволно и каза:

- Вярно, че се заговорих, но трябва да се обясни на господина.

На Андрей му беше интересно, затова запита:

- Но извинете ме, аз не разбрах, защо не трябва да се купува и продава хляба, защо не трябва житото да се мели, хляба - пече?

- Аз живея на края на Изгрева - до гората. Когато искаш, ела да ти обясня.

- Аз ще му обясня, а ти отивай да занесеш хляба, че толкова души те чакат.

Но тъкмо желанието на сестрата тя да обясни, амбицира брата. Той остави хванатата количка и започна отново да обяснява, без да чете:

- Когато ви се дава хляб, никога не отказвайте, защото хлябът е тялото Христово. Никой не трябва да отказва да приеме Христа. Той е живият хляб, който влиза в нас и се превръща в творческо Слово... Този свещен хляб носи живото Слово в себе си... Както е казано: „Всичко чрез него стана”... /чрез Словото/. Аз вярвам в единния свещен хляб... Това е най-простото определение на понятието Бог. Юда предаде Христа, продаде Го за 30 сребърника и от тогава до сега хората, като продават хляба, повтарят престъплението на Юда.

Разбираш ли сега защо хляба не трябва да се продава, да се реже с нож, бучи с вилица, да се пече в пещ? - Защото е тялото Христово! Вилицата е копието, с което прободоха Христа и ние вече 2 000 години продължаваме да го пробождаме!

Бялата ложа е свързала Бога и Христа с хляба, а Черната ложа - с пробождането, реженето, меленето, печенето... Това е една велика мистерия, която много малко хора разбират.

- Пак не ми е ясно!

- Аз пък Ви се чудя, как не можете да разберете такива прости и ясни неща? Сега ще ти стане още по-ясно. Всеки да си има осигурен хляба, както е казано в Господнята молитва.

- Все по-неясно ми става! Но кажете, без да работи ли човек трябва да получава храната си?

- Да, той и сега като работи си получава храната. По какво ще се отличава новото от старото? Храната се дава от Бога безплатно. В природата понятието пари не съществува, то е човешко изобретение, по-право - дяволско изобретение. Аз съм изчислил - и погледна към дебелата тетрадка - колко декара земя е необходима да се засее с пшеница, за да се изхрани цялото население на България.

Достатъчно е всеки човек от 16 до 50 години, да работи на годината 15-20 дни, за да осигури хляба на целия български народ за през цялата година.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ