НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

06 - 07. ПИСМО НА ПЕНЮ КИРОВ ДО ГЕОРГИ КУРТЕВ

КОРЕСПОНДЕНЦИЯ НА ГЕОРГИ КУРТЕВ ТОМ 10
Алтернативен линк
Намерени са 1 думи в 1 изречения за : 'Сериозност' в текста.

7. ПИСМО НА ПЕНЮ КИРОВ ДО ГЕОРГИ КУРТЕВ


гр. Бургас, 10.IX.1913г.

Любезний брате,
Пред вид положението, в което се намира нашия народ, по благото разпореждание на небето ни се отрежда т още 7 неделни дни, начиная от 15 т. м-ц, да ги употребим за доброто на България по същия начин, както предшествующите три седмици: Пред-обедното служение на първата седмица -15. IX. 1913 г. ще бъде от 10-12 ч., а след-обедното от 3-4 ч. Втората седмица-22. IX пред-обедното от 10 до 12 ч. а след-обедното, от 10 -11 ч. през нощта. Третата седмица - 29 същи пред- обедното от 10 -12 ч., следобедното от 10 -11 ч. през нощта. Четвъртата седмица, 6. Х пред-обедното от 10-12 ч., след-обедното от 3-4. Неделя, 13 Октомври - почивка. Петата седмица, 20 Октомври, пред-обедното от 10-12 ч. след-обедното от 10-11 ч. през нощта. Шестата седмица - 27. X пред-обедното от 10-12 ч., след-обедното от 10-11ч. през нощта. Неделя, 3XI, почивка. Седмата седмица, 10. XI, пред-обедното от 10-12 ч., след-обедното от 10-11 часа.
За жените.
Във всичките тия определени неделни дни ще бъде преди обяд в православната църква от 7-9 часа, а след обяд, през първите четири седмици, ще се събират отЗ-4 часа на групи от по две или по три, а останалите три седмици от 10-11 часа през нощта по единично в домовете си. Ще четат псалмите по реда, определен за мъжете. Храната - също както е казано за мъжете.
Друго. Понеже мнозина от нас не са погледнали на пентаграма с подобающата сериозност и значение и са забравили, че бе казано, че или трябва да работиш за славата Божия, или, ако не работиш, той - пентаграма, има демоническа сила за разорение и погубление, та ще ни докара зло. И ето, че това се изпълни, за което някои от нас в едно или друго пострадаха, а при това пострада и народа ни.
Този знак Божий в нас, за да може да ни ползва. Когато се молим и гледаме в него, трябва да го обграждаме мислено в долните два кръга от следующите цитати:
I Кръг: „ Търсете първом Царството Божие и Неговата Правда и всичко друго ще ви се приложи. "
II Кръг: „Бог толкоз възлюби света, щото даде сина своего единародного да не погине всякой, който вярва в него, но да има живот вечен. "
И тогава ще настъпи първия кръг на пентаграма: „В изпълнение волята на Бога е силата на човешката душа. "
По такъв начин разрушителата сила на пентаграма ще се обърне за милости благословение.
Разпоредете от своя страна да съобщите на всички, които се намират в кръжока ви — готови да изпълнят в точност горното разпореждание.
Всичко това ви предавам по заповед на нашия Учител.
С мир Божи и поздрав от всички приятели тук.
Ваш духовен брат
П. Киров


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ