НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

61. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 28 май 1917 г., понеделник, Бургас

Минчо Сотиров, писма ТОМ 25
Алтернативен линк
Намерени са 1 думи в 1 изречения за : 'Живот' в текста.

61. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ


28 май 1917 г., понеделник, Бургас


Бургас,

28 май 1917 г., понеделник


Учителю,


На 25-того по обяд тръгнах набързо за Сливен. Вместо работата за която разчет правих, че отивам, намерих почва за друга работа. С пристигането ми вечерта - 8 часа, намерих г-жа Стойчева, като гостенка у дома, болна на легло. Отпаднала съвсем духом, със силно малодушие, и даже с вяра, че всичко било "свършено" с нея. Подобри се, засили се и подкрепи духом и с вяра.


Допуска, че е изстинала през време на летуването на 21-ого, понеделник, понеже имало отворени прозорци в трена и силно течение. Появил се е стария й бронхит с компликация силно сърцебиене. Затова и Ви телеграфирам. Съмнявайки се за нещо сериозно в гърдите, повикала е лекар - доктора от града. Не е намерила друго, освен стар бронхит и голяма слабост в сърцето. Дал й е наставления, резултат на преглежданието. Вчера я оставих сравнително доста добре, но много слаба, все в легло, почти от 22-того. Мъчно й е много, че не е могла да извърши възложената й работа - за 25-того - да беседва. Поуспокоих я. Вчера 27-ого, неделя бе назначена беседа. Вместо нея, събеседвах аз по волята Божия, все по същия материал: Матея, 19;6, по бележките ми от 13 Май т.г от София. Ако Бог дозволи, моля и Вашето съдействие, на 30-того, сряда, след пладне госпожа Стойчева да прочете дадената ми и преписана беседа все по Матея 19; 6, държана в София на 3 май /сряда/. С това ще смята, че поне отчасти е успяла да изпълни своята задача в Сливен и в четвъртък - 31 май да отпътува от Сливен за Бургас, за да си отпочине, да се съвземе и след това наново да прави и да отиде до Айтос. Има желание да отиде и до Ямбол.


На 26 того, събота се срещнах в Сливен с г-н Ст. Гидиков. Понеже имало много малка част от поръчалите ми книги. Биле дадени в читалня "Зора" за разпространение, а досега стоели в тавана на читалището. Тая седмица ще говори с читалищното настоятелство да се съгласят и ги продадат на евтина цена и се вземат с цел за разпространение - разпродаване. С това ще се изпълни и завещанието на Д-ра.


Колко екземпляра има не знае, но разчита, че около 200-500 екземпляра от разните годишни течения ще има. Казах му, че ще вземат всичките, но на първо време да приготвят кръгло 300 екземпляра.


Ако има повече и би могло да се вземат всичките, макар и не поравно на всяко годишно течение, моля да ми се укаже. От всяка годишнина книжките са събрани в една обща книга, но има и отделни книжки. Най- вече биле изчерпани 1-а год. от "Нова светлина".


Ако е потребно да се вземат и някои течения от "Живота", желае и ...обяснение на спиритизма", моля да ми се каже до колко екземпляра ще се вземат. Разчитам на юни, понеделник да отида в Сливен - ако е волята Божия и да престоя една седмица.


Сърдечни поздрави!


Ваш верен, послушен М. Сотиров


Поръч. ми Г. Д. - От Д-р Миркович 20.IV., неделя:

1. "Нова светлина" - с приложение "Здравословие" - всички год. течения подвързани


5 год. течение има от Нова светлина - колкото има 7-19 г.


3 год. течение има от Здравословие - колкото има


От книгата "Лекар хомеопат" - "Вечните истини"

2. За г-н Д. Голов - "Драка" - растение имала Зафирка Михнева - ул. "Кокошарска" да пита дедя Мика - за г-жа П. Иванова

3. "Вечните истини от духа на В. Хюго", изд. Д-во "Милосърдие" от 1899 г.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ