НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

24. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 10 август 1914 г., неделя, Бургас

Минчо Сотиров, писма ТОМ 25
Алтернативен линк
Намерени са 1 думи в 1 изречения за : 'Живот' в текста.

24. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ


10 август 1914 г., неделя, Бургас


По жребе

Лука 4; 1-13


Учителю,


Не присъствувам тялом - участвувам духом и с цялата ми душа на тазгодишната Августова среща на Господнята верига - за да бъде волята на Отца.


Поднасям моята скромна лепта пред Царя на Царете - молитствувам тя да бъде приета за Славата Божия.


Жътвата е готова - да заработят работниците с всяко слово Божие и наситят гладующите и жадующите, защото "не току с делеб ще бъде жив человек".


Да се озари всяка человеческа душа и да съзнае, че трябва и може да живее само с Божествените истини и че трябва "Господу Богу нашему да се поклони и само нему да послужи".


Да тръгне Българския народ, Славянството, человечеството в пътищата Господни, за да не изкусяват повече Господа Бога нашего.


Йоан 8;29. Нека милостите Божий се изливат изобилно и за в бъдеще върху Неговите работници - да им дава помощта си, за да правят всякога що е угодно Отцу и не остават сами.


1 Коринтяни 9;10,11. Нека и най-слабите труженици на Божествената нива повярват, че "който оре с надежда трябва да оре, който вършее, с надежда да е участник в надеждата си." И да очакват да пожънат плътското след като са посяли духовното.


Нека всички участници в срещата отнесат със себе си силата на животворящия Свят Дух, за да отопляват сърдцата на избрания от Бога народ, за да се прояви той в пълнота в пътя на Божествената Любов


Задушевен поздрав на участниците!


Съдействувайте ми в пътя на духовния растеж.


Ваш Верен, покорен, послушен ученик М. Сотиров, неделя.


10 Август 1914 г.

Бургас



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ