НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

76. Плодовете на ангелите

III. тетрадка. I. Из разговорите с нашия любим Учител. Ана Шишкова ТОМ 17
Алтернативен линк
Намерени са 1 думи в 1 изречения за : 'Дробове' в текста.

76. Плодовете на ангелите


Хубавите мисли, чувства, желания на човека са плодове на ангелите. Щом се изучава животът, човек нищо не задържа. Дробовете задържат, което е без тяжест. И от храната се задържа това, което е без тяжест, а останалото го връщаш на природата. Пияницата опитал 100 000 чаши - какво е придобил? Крал си пари - в оня свят казват: „Занеси ги при господаря им!" Казват ти още: „Което не си ял с благодарност, върни ни го!"


Човек да преустрои целия си живот, от главата да почне, друга основа да тури. Сегашната основа не е здрава. Сегашното богатство не можем да го пре­несем горе. Ако си бил лекар в България, иди и в Америка, та лекувай хората, и ще се прочуеш. Ако можеш с [...] да лекуваш слепи, глухи, лекувай ги. Има музикални билки и като стъпиш, гениален ставаш. Не се разправят къде са. Има билки за подмладяване.


На един му казали де има скъпоценни камъни. „Само един ще вземеш!" Той взел и за жена си и загубил своето.


Вие турете в мисълта си малките добродетели, не туряйте време - не казвайте: „В този живот", но: „В живота".


Не ли сте сънували в сън? Един в сън отива в странство, свършва и го назначават за професор. Вие сте в едно сънно състояние, но като умрете, се събуждате. Сънят е сянка на реалността, сянка на реалния живот. Гледайте поне хубаво да сънувате.


Когато те гощават с яйца, ако не ядеш яйца, кажи: „Още не съм се удос­тоил за яйца, дошел съм до сухия хляб."


Ново възпитание трябва. Човек е пълен само с недоволство. Много ра­боти той трябва да постигне тука, на Земята. Че той си има една програма.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ