НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

54. Мария Здравкова Милева. 54.12. Как се изпразни салонът на Изгрева

I. Между истината и легендата. Д-р Стефан Кадиев ТОМ 17
Алтернативен линк
Намерени са 1 думи в 1 изречения за : 'Грешка' в текста.

54.12. Как се изпразни салонът на Изгрева


По едно време беше се прочула сестрата на нашата сестра Граблашева като голяма медиумка. Започнаха да се тълпят около нея, отначало нашите по- наивни, а после и по-сериозните сестри и братя. Поканиха и мене. И аз, от любопитство, отидох. Нейните събрания ставаха във вторник вечер. Медиум- ката изпада в транс и говори, говори, говори - с езика на Учителя; и говори неща, които в утрешната беседа (сряда сутринта) Учителят ще ги повтори. Аз се изненадах, затрогнах и повярвах, че Учителят говори чрез нея. И започнах редовно да посещавам събранията й. Една вечер тя ми каза от името на Учите­ля:

- Ти си най-културната от всички. Искам от тебе да ми доведеш всички по-будни братя и сестри от Изгрева. Това е извънредна висша школа за нап­реднали. А там, в Салона, е за по-простите и по-обикновените.

Аз се малко изненадах, защото зная, че Учителят не обича да прави ком­плименти, но не се замислих много, а се зарадвах и търча от сестра на сестра, от брат на брат - да ги убеждавам да влязат в тази извънредна висша школа само за избраници, на които говори Учителят духом - Духът говори. А физичес­кият Учител ще си говори в салона на по-обикновените слушатели.


Мнозина полека-лека преминаха към „висшата школа" и Салонът почна да се изпразва, защото повече не ходехме там. Но на Учителя не казвахме нищо.


Един ден Учителят ме извика в стаята Си и без да съм Му казала нещо, без да Му е казал никой друг, вдигна ми пръст и много строго ми рече:

- И понеже ти си най-културната, давам ти задача да ми върнеш веднага всичките ученици, които заведе там, че салонът се изпразни и аз нямам на кого да говоря!

Аз се стреснах и като че ли изведнъж отрезнях:  

- Ама, Учителю, не сте ли Вие, който ме накарахте да ги заведа и който ни говорите вторник вечер същото, което говорите и в сряда сутринта?

- Не, не съм аз! Зная го аз кой е! Той е мой враг, който работеше чрез Стойчев, сега чрез Лулчев, чрез Маркова. Той ми краде Словото и учениците.

Аз се смутих и засрамих и обещах да поправя грешката си. И почнах пак от брат на брат и от сестра на сестра да казвам думите на Учителя. Салонът се напълни веднага пак и „висшата школа" се затвори.


Да не вярвате на медиумите! Те са врата, през която много пакостливи духове влизат и могат да заблудят човека и да му напакостят. Спомням си, когато веднъж в беседа Учителят каза: ЗАБРАНЯВАМ НА МОИТЕ УЧЕНИЦИ ДА ХОДЯТ ПО ЯСНОВИДЦИ И МЕДИУМИ И САМИ ТЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С МЕДИУМСТВО!


Всеки ученик трябва сам да развива интуицията си, ясновидството си, да разработва своите духовни способности, а така, като уповава на разни ясно­видци и медиуми, той не работи върху себе си, чака наготово и се спъва - допълни сестра Милева.


Бог да я благослови за нейната искреност и честност, вярност и преда­ност към Учителя с хилядите си благословения през нейния вечен живот.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ