НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Молитва за българския народ

Молитвена хранилница 2009г.
Алтернативен линк

Молитва за българския народ


Към Тебе отправям гласа си, Отче святи и праведни, към Теб, който си надарител на всяка благост и милост, който даваш живот и радост на Твоите дела, Ти, който ги утешаваш на всяко време, Ти, който ги избавяш от ръката на техните утеснители и им даваш духовна свобода. Подари и на мене днес Твоята благодат и ми дай Твоята сила и мъдрост, която да ме ръководи и крепи да върша делото си.

Отче мой и Господи мой, всяко добро даване идва от Тебе, Ти, който си виделина на всички, Ти знаеш, че имам нужда от Теб. Благослови ме, просвети ме, освети ме. Дай да се събуди духа на този народ; да се обърне към Тебе и да потърси Твоята помощ. Господи, Боже мой, избави го от всичките му лоши водители, които го развращават. Дай му учители и пастири според сърцето Си, които да го ръководят в пътя на истината.

Моля Ти се, отхвърли това бреме, което лежи отгоре ми. Господи, прати повече виделина в сърцата ни. Научи ни на пътищата Си. Господи, Ти си чул, че Твоите пастири развращават Твоето паство, Ти си чул, че не ги водят на добро пасбище. Припомни обещанието Си. Прати работници в тази Твоя нива, прати мъже, избрани и изпитани между този народ.

Господи, избави ни от тази духовна сиромашия. Господи, посети владиците на този народ и виж що вършат, свести ги, защото са заспали, Ти имаш сила, Ти имаш власт да сториш това, защото чинът е свят.

Господи, Ти си научил що върши държавният глава на този народ, когото по милост си крепил. Неговите подвластни, всички са се развратили, станали са крадци и разбойници. Всички сеят семето на разврат, те ми препятстват винаги да посея нещо добро. Господи, изрини ги вкупом, да се свестят и покаят от лошите си пътища.

Господи, да дойде Твоето царство между нас, да се всели Твоят Дух помежду ни. Стори ни добро според величието на милостта Си и ни избави заради името Си. Бъди сега благословен Ти от мене, Царю мой, благословено е Твоето име сега и во веки.

Амин.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ