НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Молитва на Духа

Молитвена хранилница 2009г.
Алтернативен линк

Молитва на Духа


Господи, Боже наш, да дойде Твоят благ Дух и да обгърне нашия дух в Своите обятия. Да изпълни сърцата ни с необятната любов, която изявява Твоето присъствие навсякъде. Да укрепи ръцете ни във всяка правда, нозете ни във всяка добрина.

Ние се покланяме пред Тебе, вечния наш Баща, канара на нашия живот. Благословен си Ти, благословено е Твоето име в нашите души. Укрепи ни, въздигни ни, да започнем служенето за идване на Твоето царство с всяко веселие за изявената любов към нас.

Само Ти си Един, който ни познаваш. И ние Те познаваме, че Ти си светлина за душите ни, простор за умовете ни, разширение за силата ни, крепост за духовете ни, пълнота за сърцата ни. Ти си венец и слава в живота ни.

Амин.

Като четете тази молитва, ще бъдете много внимателни, не бързайте, да дойде умът ви на мястото си, вие започвате без сърце. Съберете умовете и сърцата си на мястото си. Съберете ума и сърцето си към Бога и да произнесете тази молитва.

Молитва на Духа се чете два пъти. Първия път се прочита, като се коленичи с десния крак на земята и с дясната ръка вдигната нагоре, а втория — в същото положение, но лявата ръка вдигната нагоре.

Ще мислим върху всичко онова, което прочетохме в молитвата - да дойде, да се реализира сега в душите ни.

Сега ще коленичим и ще отправим ума си към този Господ на любовта и ще му кажем:

Господи, ние сме готови да изпълним Твоята свята воля абсолютно, без никакви изменения. И всичката ни радост ще бъде да Ти служим с всичкото си сърце, с всичкия си ум, с всичката си душа, с всичкия си дух. Искаме да Те познаем като любов вътре в нази и вънка от нази.

Да бъдеш Ти вся и все във всичките ни начинания, във всичките ни мисли, желания и действия. Да бъдеш Ти начало и край на нашия живот, начало на всичката Твоя благост и край на всичките наши недоразумения, начало на истината и край на лъжата, начало на мъдростта и край на глупостта, начало на силата и край на насилието.

Да бъдеш Ти новото начало, което е без начало и без край, началото на новата светлина на новия живот. Слез при душите ни, внеси светлината Си на новия живот. Озари новите ни сърца, които си ни дал. Изпълни умовете ни със светлината Си, която си внесъл в духовете ни. Благослови ни и ние ще носим Твоето благословение.

Това ще вземат само онези, които ще дадат обещание.

Виж „Беседи, обяснения и упътвания от Учителя, дадени на учениците от Всемирното Бяло братство при срещата им в гр. Търново през лятото на 1922 г.", тогава се отваря и Школата.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ