НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Да се подвизаваш вътрешно

Молитвена хранилница 2009г.
Алтернативен линк

Да се подвизаваш вътрешно


Господни мисли образуват человека и помислите му просвещават сърцето и ума. Богатството на живота е Бог и Неговата любов е извор непрестанен за всекиго, който го търси. Да се радват и веселят от нине всички, които чакат Господа. Пейте да пеем песен нова на Господа. Възражданието от Духа е новото пресъздаване на човешкото сърце, в което Господ туря вечната виделина и правда. Както казва пророкът: „Ще им дам нови сърца". Това е новото царство Божие, което Христос внесе в нашите сърца, царството на виделината, на което всички ние сме членове. Ние всички се обединяваме в това велико и свято сърце на Господа Исуса.

Трябва да се подвизаваш вътрешно, да се укрепваш в силата на вярата и в духа на молитвата. И тъй, всяко добро служене е резултат на служителите Господни, а всяко добро действие - на Бога. Упражнявай се във всички добродетели. Опаши се в силата и вярата, облечи се в дрехата на любовта. Призови търпението на помощ и го уякчи с добрия нрав и благостта. Дай място в душата си на великодушието и повикай неговите чада — безкористието и смирението — с учтивост и незлобие. И като свършиш всичко това, благодари на Бога, че ти е помогнал да се запазиш от злия и те е турил в безопасност в Своя дом. Пей и възпявай Господа в душата си, защото спасението ти е извършено и Небето е дом твой.

Господ царува. Облечен е във великолепие.

Молитвата има смисъл само тогава, когато излиза от дълбочината на душата. Тя не търси никакви правила и никакви закони. Когато човек се моли както трябва, той е обърнат към Бога и диша от еликсира на живота. Не търси външна помощ, преди да си получил вътрешна. Концентрирай ума си и насочи молитвата си към сърцето на Бога, за да можеш да възприемеш известни Божествени течения, които, като преминат през сърцето ти, ще ги почувстваш, и тогава ще можеш да се молиш. Светлината, която иде от Бога, е приятна. Тази светлина на безсмъртието може само добро да прави и се придобива единствено чрез молитвата, с нея всички мъчни въпроси се решават. Когато човек се моли, трябва да забрави всичко около себе си и да стане невидим. Молитвата е Божествен акт. Щом моето сърце ангажира моя дух, тогава душата ми ще ангажира всички ония хора, които се намират в хармония с мен. Молете се един за друг. Светлите духове са постоянно между нас, следват ни, за да ни помагат. Достатъчно е да ги призовем в името на Божията любов, за да ни се открият.

И тъй, братя мои, честни и добри работници по всички клонове на общото дело в царството на истината, които се трудите за просвещението на света и подобрението участта на всеки страдающ, приемете благословението Божие. Неговият мир и веселие, които превъзхождат всеки ум, да изпълнят сърцата ви. И Бог на истината да благослови делото си във веки. Елате сега всички, които любите Господа, да му се поклоним в дух и истина. Защото той е Бог наш, Отец наш от веки.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ